2
9
Pečená ázijská kačica v palacinke

Pečená ázijská kačica v palacinke

3 h 0 m
4 porcie
  • 1 kačica
  • 150 g zázvoru
  • 1 pomaranč
  • soľ s jódom Belbake
  • 3 lyžice medu Confeira
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 červené cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkva
  • 100 g hlivy ustricovej
  • rastlinný olej Promienna
  • 1 štipľavá paprička
  • 2 lyžice sójovej omáčky Vitasia
  • 2 lyžice čili omáčky Vitasia
  • 2 lyžice čerstvého koriandru
  • 300 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka Pilos
  • 100 g pekinskej kapusty
  • sezam Vitasia (na posypanie)
  • 2 lahôdkové cibuľky

Potrebujeme

  • plech
  • alobal
  • wok alebo hlbšiu panvicu
  • metličku na šľahanie

Pečená kačica

100 g očisteného zázvoru a dôkladne umytý neošúpaný pomaranč nakrájame na kúsky. Kačicu umyjeme, osušíme a naplníme pomarančom a zázvorom. Kačicu dôkladne osolíme, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom. Pečieme pri 180 °C približne 1 hodinu. Po hodine odstránime alobal a znížime teplotu na 160 °C. Pečieme ďalej približne 1,5 hodiny dochrumkava.

Potom ju vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Z vychladnutej kačice vyrežeme prsia aj s kožou. Zvyšok mäsa zo stehien a kostry oberieme a odložíme na prípravu zeleniny. Kačacie prsia preložíme na plech a potrieme medom. Pečieme v predhriatej rúre pod grilom pri teplote 220 – 230 °C dochrumkava približne 5 – 8 minút.

Wok so zeleninou a kačacím mäsom

Najskôr si nakrájame zeleninu – cesnak a cibuľu na tenké plátky, 50 g zázvoru a červenú papriku na rezance, mrkvu na plátky. Hlivu natrháme na menšie kúsky. Zeleninu s hlivou orestujeme v rozpálenom woku na troche oleja. Pridáme na kolieska nakrájanú štipľavú papričku a premiešame. Potom pridáme kúsky kačacieho mäsa a chvíľu spolu restujeme. Ochutíme sójovou omáčkou, sladkou čili omáčkou a nasekaným koriandrom. Ešte raz premiešame a stiahneme z ohňa.

Plnené palacinky

Do misky nasypeme hladkú múku, pridáme vajcia a trochu mlieka. Suroviny premiešame metličkou a postupne prilievame zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto. Na rozohriatej panvici na troche oleja opečieme tenké palacinky. Každú palacinku naplníme wok zeleninou s kačacím mäsom, pekinskou kapustou nakrájanou na tenké pásiky a zvinieme.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme plnené palacinky rozrezané na polovice a chrumkavé kačacie prsia nakrájame na plátky. Jedlo posypeme sezamom orestovaným na suchej panvici. Na záver ozdobíme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    11. február 2016, 03:41

    Výsledok rozhodne stál za ten čas a za tú námahu :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. február 2016, 16:08

    mňamka, vyzera to super :)

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať