Pečená ázijská kačica v palacinke
- 1 kačica
- 150 g zázvoru
- 1 pomaranč
- soľ s jódom Belbake
- 3 lyžice medu Confeira
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 červené cibule
- 1 červená paprika
- 1 mrkva
- 100 g hlivy ustricovej
- rastlinný olej Promienna
- 1 štipľavá paprička
- 2 lyžice sójovej omáčky Vitasia
- 2 lyžice čili omáčky Vitasia
- 2 lyžice čerstvého koriandru
- 300 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 300 ml mlieka Pilos
- 100 g pekinskej kapusty
- sezam Vitasia (na posypanie)
- 2 lahôdkové cibuľky
Potrebujeme
- plech
- alobal
- wok alebo hlbšiu panvicu
- metličku na šľahanie
Pečená kačica
100 g očisteného zázvoru a dôkladne umytý neošúpaný pomaranč nakrájame na kúsky. Kačicu umyjeme, osušíme a naplníme pomarančom a zázvorom. Kačicu dôkladne osolíme, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom. Pečieme pri 180 °C približne 1 hodinu. Po hodine odstránime alobal a znížime teplotu na 160 °C. Pečieme ďalej približne 1,5 hodiny dochrumkava.
Potom ju vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Z vychladnutej kačice vyrežeme prsia aj s kožou. Zvyšok mäsa zo stehien a kostry oberieme a odložíme na prípravu zeleniny. Kačacie prsia preložíme na plech a potrieme medom. Pečieme v predhriatej rúre pod grilom pri teplote 220 – 230 °C dochrumkava približne 5 – 8 minút.
Wok so zeleninou a kačacím mäsom
Najskôr si nakrájame zeleninu – cesnak a cibuľu na tenké plátky, 50 g zázvoru a červenú papriku na rezance, mrkvu na plátky. Hlivu natrháme na menšie kúsky. Zeleninu s hlivou orestujeme v rozpálenom woku na troche oleja. Pridáme na kolieska nakrájanú štipľavú papričku a premiešame. Potom pridáme kúsky kačacieho mäsa a chvíľu spolu restujeme. Ochutíme sójovou omáčkou, sladkou čili omáčkou a nasekaným koriandrom. Ešte raz premiešame a stiahneme z ohňa.
Plnené palacinky
Do misky nasypeme hladkú múku, pridáme vajcia a trochu mlieka. Suroviny premiešame metličkou a postupne prilievame zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto. Na rozohriatej panvici na troche oleja opečieme tenké palacinky. Každú palacinku naplníme wok zeleninou s kačacím mäsom, pekinskou kapustou nakrájanou na tenké pásiky a zvinieme.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme plnené palacinky rozrezané na polovice a chrumkavé kačacie prsia nakrájame na plátky. Jedlo posypeme sezamom orestovaným na suchej panvici. Na záver ozdobíme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.