
Cícerové placky s dresingom a šalátom
Suroviny
Placky
- 540 g cícer varený Freshona (ATG 400 g)
- ½ cibule
- 50 g ryže Golden Sun
- 1 lyžička mletej rasce Kania
- 1 lyžička mletej červenej papriky Kania
- 1 lyžička sušeného cesnaku Kania
- 2 lyžičky petržlenovej vňate Kania
- 1 lyžička soli Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 lyžice kukuričných lupienok Crownfield
- 2 lyžice kukurice Freshona
Ešte budeme potrebovať
- kukuričné lupienky Crownfield na obaľovanie
- olivový olej Primadonna
Dresing
- 150 g kokosového jogurtu Vemondo
- čierne mleté korenie Kania
- soľ Kania
- 1 lyžička petržlenovej vňate Kania
- šťava z ½ limetky
- 1 lyžička sušeného cesnaku Kania
Šalát
- hrsť rukoly
- hrsť čerstvého špenátu
- hrsť kučeravého šalátu
Potrebujeme
mixér, panvica, miska
POSTUP
Placky
Do mixéra pridáme cícer, cibuľu, uvarenú ryžu podľa návodu na obale, mletú rascu, červenú mletú papriku, sušený cesnak, sušenú petržlenová vňať, soľ, korenie a rozmixujeme. Pridáme rozmixované kukuričné lupienky, kukuricu a zamiešame. Ručne vytvarujeme malé placky, obalíme v rozmixovaných kukuričných lupienkoch a opečieme v rozpálenej panvici na olivovom oleji dozlatista.
Dresing
Do misky pridáme kokosový jogurt, korenie, soľ, limetkovú šťavu, sušený cesnak a všetko spolu zamiešame.
Servírovanie
Na tanier uložíme rukolu, špenát, šalát, pridáme cícerové placky a prelejeme pripraveným dresingom.