Grilovaný flank steak so šalátom z grilovaných zemiakov
Suroviny
- 1 kg flank steaku
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja Primadonna
Šalát
- 600 g zemiakov
- 1 červená cibuľa
- 200 g cherry paradajok (mix farieb)
- 50 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- ½ hrsti čerstvého koriandru
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Na ochutenie
50 g dijónskej horčice Kania
- 30 g citrónovej šťavy
- keramický mlynček s čili Kania
- 50 g extra panenského olivového oleja Primadonna
Rýchle bylinkové maslo
- 100 g masla Pilos
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
Potrebujeme
- gril, alobal
POSTUP
Zemiaky so šupkou rozpolíme a grilujeme ich reznou stranou nadol v chladnejšej časti grilu domäkka.
Tip: Pred grilovaním mäso vyberieme z chladničky a necháme 30 minút temperovať pri izbovej teplote.
Flank steak osolíme, okoreníme, ochutíme nasekaným rozmarínom a pokvapkáme olejom. Grilujeme z oboch strán. Najskôr umiestnime v rozpálenej časti grilu, mäso necháme z oboch strán opiecť a potom premiestnime steak do chladnejšej časti grilu, kde ho necháme dôjsť.
Hotový steak preložíme na tanier, prelejeme bylinkovým maslom, prikryjeme alobalom a necháme 10 minút odležať.
Tip: Bylinkové maslo pripravíme tak, že maslo rozpustíme, premiešame s pretlačeným cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou a citrónovou šťavou.
Opečené zemiaky nakrájame na štvrtinky, pridáme na plátky nakrájanú červenú cibuľu, na polovice prekrojené cherry paradajky, kolieska olív a bylinky nasekané nahrubo.
Z horčice, citrónovej šťavy, soli, korenia a oleja pripravíme zálievku, ktorú nalejeme do zemiakového šalátu. Dôkladne premiešame a necháme 10 minút odležať.
Odležaný steak nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme olejom, zľahka osolíme, okoreníme a podávame so zemiakovým šalátom.