4
6
Čokoládovo-kokosové rezy bez laktózy

Čokoládovo-kokosové rezy bez laktózy

2 h 10 m
16 porcií

Suroviny

Korpus

  • 4 vajcia
  • 100 g trstinového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 100 ml slnečnicového oleja Vita D'or
  • 550 ml kokosového mlieka light v konzerve Freshona
  • 160 g hladkej múky Belbake
  • 50 g kakaa Belbake
  • 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake
  • 80 g strúhaného kokosu Belbake


Poleva

  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
  • 300 ml kokosového mlieka light v konzerve Freshona
  • 40 g medu


Ozdoba

  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
  • 80 g kokosových čipsov s morskou soľou Alesto

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, sitko, formu s vyberateľným dnom a rozmermi 22 × 22 cm, papier na pečenie, veľký plech

POSTUP

Korpus

Vajcia s cukrom a štipkou soli vyšľaháme do hustej svetlej peny. Prilejeme olej a 250 ml kokosového mlieka.

Múku s kakaom a práškom do pečiva preosejeme. Prisypeme kokos a sypké suroviny zľahka vmiešame do cesta, aby nestratilo objem.

Prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 – 40 minút. Upečený ešte teplý korpus prelejeme 300 ml kokosového mlieka a necháme vychladnúť.

Poleva

Nalámanú čokoládu zalejeme horúcim mliekom. Necháme chvíľu postáť a rozmiešame dohladka. Keď mierne vychladne, pridáme med. Polevou zalejeme vychladnutý korpus a necháme stuhnúť v chladničke.

Ozdoba

Čokoládu roztopíme nad parou do polovice, stiahneme z kúpeľa a rozmiešame dohladka.

Tip: Dávame pozor, aby sa do čokolády nedostala ani kvapka vody, inak sa zrazí. Čokoláda nesmie byť príliš horúca.

Nalejeme ju na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme dohladka. Posypeme ju kokosovými čipsami a necháme stuhnúť v chladničke.

Servírovanie

Koláč pomocou tepla uvoľníme z formy a nakrájame nožom namočeným do horúcej vody na úhľadné kúsky. Čokoládovo-kokosové rezy podávame dozdobené nalámanou čokoládou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    20. september 2022, 10:16

    Vyskúšame

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. september 2022, 10:24

    Dobrý den . Z polevy v receptu vznikne ten krém. Viděla jsem video

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. september 2022, 23:49

    A teda v tej čokoláde ,ktorú ste tam použila nieje náhodou laktóza?Nehnevajte sa ,ale myslím ,že to nieje bezlaktózový recept

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      19. september 2022, 15:36

      V hořké čokoládě laktóza nebyva

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. september 2022, 10:26

    Nechybaju vam tam este suroviny a postup na pripravu kremu? Aspon na obrazku vyzera, ze tam je aj kremova vrstva. Zial, nejde mi prehrat video, tak neviem, ci su tieto informacie v nom.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať