Čokoládovo-kokosové rezy bez laktózy
Suroviny
Korpus
- 4 vajcia
- 100 g trstinového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 100 ml slnečnicového oleja Vita D'or
- 550 ml kokosového mlieka light v konzerve Freshona
- 160 g hladkej múky Belbake
- 50 g kakaa Belbake
- 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake
- 80 g strúhaného kokosu Belbake
Poleva
- 200 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
- 300 ml kokosového mlieka light v konzerve Freshona
- 40 g medu
Ozdoba
- 100 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
- 80 g kokosových čipsov s morskou soľou Alesto
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, sitko, formu s vyberateľným dnom a rozmermi 22 × 22 cm, papier na pečenie, veľký plech
POSTUP
Korpus
Vajcia s cukrom a štipkou soli vyšľaháme do hustej svetlej peny. Prilejeme olej a 250 ml kokosového mlieka.
Múku s kakaom a práškom do pečiva preosejeme. Prisypeme kokos a sypké suroviny zľahka vmiešame do cesta, aby nestratilo objem.
Prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 – 40 minút. Upečený ešte teplý korpus prelejeme 300 ml kokosového mlieka a necháme vychladnúť.
Poleva
Nalámanú čokoládu zalejeme horúcim mliekom. Necháme chvíľu postáť a rozmiešame dohladka. Keď mierne vychladne, pridáme med. Polevou zalejeme vychladnutý korpus a necháme stuhnúť v chladničke.
Ozdoba
Čokoládu roztopíme nad parou do polovice, stiahneme z kúpeľa a rozmiešame dohladka.
Tip: Dávame pozor, aby sa do čokolády nedostala ani kvapka vody, inak sa zrazí. Čokoláda nesmie byť príliš horúca.
Nalejeme ju na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme dohladka. Posypeme ju kokosovými čipsami a necháme stuhnúť v chladničke.
Servírovanie
Koláč pomocou tepla uvoľníme z formy a nakrájame nožom namočeným do horúcej vody na úhľadné kúsky. Čokoládovo-kokosové rezy podávame dozdobené nalámanou čokoládou.