98
142
Tvarohovo-čokoládová torta s ovocím

Tvarohovo-čokoládová torta s ovocím

45 min
12 porcií

Čokoládový korpus

  • 100 g krupicového cukru Castello
  • 100 g masla
  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 4 vajíčka
  • 3 lyžice hladkej múky Castello

Tvarohový krém

  • 250 g jemného tvarohu Pilos
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 1 vanilínový cukor Castello
  • kôra z 1 pomaranča
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)

Krém z lesného ovocia

  • 1 balík mrazeného lesného ovocia Green Grocer's
  • 1 vanilkový puding Castello
  • 100 ml vody

Potrebujeme

  • metličku na šľahanie
  • papier na pečenie
  • šľahací mixér
  • tortovú formu (okrúhlu alebo v tvare srdca)

Postup

Čokoládový korpus

Krupicový cukor a maslo rozpustíme v miske vo vodnom kúpeli. Pridáme čokoládu nasekanú na menšie kúsky a necháme ju za občasného miešania rozpustiť. Misu zložíme z vodného kúpeľa a čokoládovú zmes necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi po jednom metličkou zašľahávame celé vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu, aby sa nezrazili. Potom po lyžiciach primiešavame hladkú múku, kým nevznikne hladké cesto.

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vlejeme do nej pripravené cesto a pečieme na 180 °C asi 20 – 30 minút. Cesto by nemalo byť príliš suché, v strede má byť mäkšie ako na okrajoch a na vrchu trochu popukané. Upečený čokoládový korpus necháme vychladnúť.

Tvarohový krém

Tvaroh, mascarpone, vanilínový cukor a kôru z pomaranča (ktorý sme predtým obarili horúcou vodou) vymiešame mixérom pri nízkych otáčkach dohladka, aby sa krém nezrazil. Zriedime asi 100 ml smotany na šľahanie. Hotový krém vložíme na pár minút stuhnúť do chladničky.

Krém z lesného ovocia

Mrazené lesné ovocie dáme do hrnca a na sporáku za občasného miešania necháme roztopiť. Potom pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný krém. Necháme ho dôkladne vychladnúť, občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila kožka.

Torta

Vychladnutý korpus necháme v tortovej forme, nalejeme naň tvarohový krém a uhladíme. Na krém navrstvíme vychladnutý krém z lesného ovocia. Hotovú tortu necháme v chladničke dôkladne stuhnúť.

Servírovanie

Pred podávaním môžeme tortu ozdobiť vyšľahanou šľahačkou a hoblinkami čokolády.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    31. december 2017, 14:41

    Torta je výborná, dnes ju pečiem už druhý krát a noc v nej netreba meniť, je skvelá presne tak, ako je.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. december 2017, 18:55

    Tuto tortu som robila ako celebritnu na Silvestra..strašne som sa tešila a bola som pyšna ako s ňou ohurim..(všetko sa mi vydarilo)..no ked sme ju s rodinou začali jesť prišlo veľké sklamanie...korpus tvrdy,hutny,ťažky...ano chuťovo je dobry čokoladovy ale nehodi sa k tejto sviežej tvarohovo-ovocnej chuti...dalej tvarohova plnka je to najlepšie z tych 3 vrstiev..len neviem na čo sa mam sustrediť či na tu čokoladovu chuť-alebo pomarančovu v plnke-alebo kyslu ovocnu....takže za mňa nie..urobim ju ano ale s klasickým svetlým piškotovým korpusom...VIVAT naše babky!!!!!

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    04. júl 2017, 17:39

    Dobrý deň, recept je určený pre tortovú formu s priemerom 24 cm. Veľa úspechov pri pečení želá Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. júl 2017, 16:06

    Aká má byť veľká forma na pečenie?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. jún 2017, 14:24

    Tato torta je vyborna tak ako je nic netreba pridavat ani uberat :)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info