Tvarohovo-čokoládová torta s ovocím
Čokoládový korpus
- 100 g krupicového cukru Belbake
- 100 g masla
- 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 4 vajíčka
- 3 lyžice hladkej múky Belbake
Tvarohový krém
- 250 g jemného tvarohu Pilos
- 250 g mascarpone Lovilio
- 1 vanilínový cukor Belbake
- kôra z 1 pomaranča
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Krém z lesného ovocia
- 1 balík mrazeného lesného ovocia Green Grocer's
- 1 vanilkový puding Belbake
- 100 ml vody
Potrebujeme
- metličku na šľahanie
- papier na pečenie
- šľahací mixér
- tortovú formu (okrúhlu alebo v tvare srdca)
Postup
Čokoládový korpus
Krupicový cukor a maslo rozpustíme v miske vo vodnom kúpeli. Pridáme čokoládu nasekanú na menšie kúsky a necháme ju za občasného miešania rozpustiť. Misu zložíme z vodného kúpeľa a čokoládovú zmes necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi po jednom metličkou zašľahávame celé vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu, aby sa nezrazili. Potom po lyžiciach primiešavame hladkú múku, kým nevznikne hladké cesto.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vlejeme do nej pripravené cesto a pečieme na 180 °C asi 20 – 30 minút. Cesto by nemalo byť príliš suché, v strede má byť mäkšie ako na okrajoch a na vrchu trochu popukané. Upečený čokoládový korpus necháme vychladnúť.
Tvarohový krém
Tvaroh, mascarpone, vanilínový cukor a kôru z pomaranča (ktorý sme predtým obarili horúcou vodou) vymiešame mixérom pri nízkych otáčkach dohladka, aby sa krém nezrazil. Zriedime asi 100 ml smotany na šľahanie. Hotový krém vložíme na pár minút stuhnúť do chladničky.
Krém z lesného ovocia
Mrazené lesné ovocie dáme do hrnca a na sporáku za občasného miešania necháme roztopiť. Potom pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný krém. Necháme ho dôkladne vychladnúť, občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila kožka.
Torta
Vychladnutý korpus necháme v tortovej forme, nalejeme naň tvarohový krém a uhladíme. Na krém navrstvíme vychladnutý krém z lesného ovocia. Hotovú tortu necháme v chladničke dôkladne stuhnúť.
Servírovanie
Pred podávaním môžeme tortu ozdobiť vyšľahanou šľahačkou a hoblinkami čokolády.