3
7
Gaštanová roláda

Gaštanová roláda

1 h 0 m
15 porcií

Cesto

  • 5 vajíčok
  • štipka soli Castello
  • 120 g práškového cukru Castello
  • 50 ml rastlinného oleja Promienna
  • 80 g polohrubej múky Castello
  • 50 g kakaa Castello

Plnka

  • 250 g gaštanového pyré Toppo
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Poleva

  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Na ozdobenie

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 10 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • čerstvá máta

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • plech na pečenie (25 x 30 cm)
  • papier na pečenie
  • alobal

Cesto

Bielky vymiešame so štipkou soli na sneh. Postupne primiešame cukor. Vznikne pevná a lesklá hmota, do ktorej postupne pri nižších otáčkach zašľaháme žĺtky. Za stáleho šľahania do zmesi postupne prilievame olej. Na záver ručne vmiešame preosiatu múku a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 - 20 minút pri 180 °C. Upečené cesto nožom opatrne oddelíme od okrajov, stiahneme z plechu, zrolujeme a necháme vychladnúť.

Plnka

Zmäknuté gaštanové pyré najskôr roztlačíme vidličkou. Počas miešania prilievame smotanu, kým nám nevznikne tuhý krém.

Roláda

Vychladnuté cesto rozrolujeme a natrieme do 2/3 gaštanovou plnkou. Opäť zrolujeme, zabalíme

do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky na min. 3 hodiny.

Poleva

Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a zalejeme smotanou. Necháme ju rozpustiť nad parou alebo v mikrovlnke.

Servírovanie

Stuhnutú roládu nakrájame na kolieska, ktoré polejeme čokoládovou polevou. Dozdobíme kopčekom vyšľahanej šľahačky, hoblinkami čokolády a lístkami mäty.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info