4
30
Gaštanová roláda

Gaštanová roláda

1 h 0 m
15 porcií

Cesto

  • 5 vajíčok
  • štipka soli Belbake
  • 120 g práškového cukru Belbake
  • 50 ml rastlinného oleja Promienna
  • 80 g polohrubej múky Belbake
  • 50 g kakaa Belbake

Plnka

  • 250 g gaštanového pyré Toppo
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Poleva

  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Na ozdobenie

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 10 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • čerstvá máta

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • plech na pečenie (25 x 30 cm)
  • papier na pečenie
  • alobal

Cesto

Bielky vymiešame so štipkou soli na sneh. Postupne primiešame cukor. Vznikne pevná a lesklá hmota, do ktorej postupne pri nižších otáčkach zašľaháme žĺtky. Za stáleho šľahania do zmesi postupne prilievame olej. Na záver ručne vmiešame preosiatu múku a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 - 20 minút pri 180 °C. Upečené cesto nožom opatrne oddelíme od okrajov, stiahneme z plechu, zrolujeme a necháme vychladnúť.

Plnka

Zmäknuté gaštanové pyré najskôr roztlačíme vidličkou. Počas miešania prilievame smotanu, kým nám nevznikne tuhý krém.

Roláda

Vychladnuté cesto rozrolujeme a natrieme do 2/3 gaštanovou plnkou. Opäť zrolujeme, zabalíme

do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky na min. 3 hodiny.

Poleva

Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a zalejeme smotanou. Necháme ju rozpustiť nad parou alebo v mikrovlnke.

Servírovanie

Stuhnutú roládu nakrájame na kolieska, ktoré polejeme čokoládovou polevou. Dozdobíme kopčekom vyšľahanej šľahačky, hoblinkami čokolády a lístkami mäty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    20. máj 2024, 09:49

    Recept neodporúčam, piekla som pri 180C 15 minút a cesto pri rolovaní sa polámalo na 4 časti. Spravila som teda z toho koláč ale cesto aj tak nebolo chutné, bolo dosť horké kvôli veľkému množstvu kakaa v recepte.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. september 2018, 19:52

    Dobrý deň :D Mám takú jednu otázočku. Cesto sa mi po vychladnutí celé rozpadlo, popraskalo akoby na čipsy. V čom môže byť problém? (Dodržala som predtým postup ako uvádzate a piekla som to na 180°C asi 18 minút.)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. marec 2018, 12:53

    Je to fajn recept... vydarilo sa to skvele bolo to najlepšie na tretí den ked plnka trochu postála.. určite doporučujem :3

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. december 2016, 20:47

    Piškóta sa upiekla krásna, vydarená....avšak treba ju piecť na väčšom plechu ako odporúčajú lebo je vysoká cca 2cm - nedá sa zrolovať láme sa. Ja ten krém teda natriem na rovný korpus aj tak to bude isto mňamka

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať