Gaštanová roláda
Cesto
- 5 vajíčok
- štipka soli Belbake
- 120 g práškového cukru Belbake
- 50 ml rastlinného oleja Promienna
- 80 g polohrubej múky Belbake
- 50 g kakaa Belbake
Plnka
- 250 g gaštanového pyré Toppo
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Poleva
- 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Na ozdobenie
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 10 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- čerstvá máta
Postup
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- plech na pečenie (25 x 30 cm)
- papier na pečenie
- alobal
Cesto
Bielky vymiešame so štipkou soli na sneh. Postupne primiešame cukor. Vznikne pevná a lesklá hmota, do ktorej postupne pri nižších otáčkach zašľaháme žĺtky. Za stáleho šľahania do zmesi postupne prilievame olej. Na záver ručne vmiešame preosiatu múku a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 - 20 minút pri 180 °C. Upečené cesto nožom opatrne oddelíme od okrajov, stiahneme z plechu, zrolujeme a necháme vychladnúť.
Plnka
Zmäknuté gaštanové pyré najskôr roztlačíme vidličkou. Počas miešania prilievame smotanu, kým nám nevznikne tuhý krém.
Roláda
Vychladnuté cesto rozrolujeme a natrieme do 2/3 gaštanovou plnkou. Opäť zrolujeme, zabalíme
do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky na min. 3 hodiny.
Poleva
Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a zalejeme smotanou. Necháme ju rozpustiť nad parou alebo v mikrovlnke.
Servírovanie
Stuhnutú roládu nakrájame na kolieska, ktoré polejeme čokoládovou polevou. Dozdobíme kopčekom vyšľahanej šľahačky, hoblinkami čokolády a lístkami mäty.