29
96
Mrkvová torta s mascarpone

Mrkvová torta s mascarpone

1 h 20 m
12 porcií

Cesto

  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g trstinového cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice Mikado
  • 2 vajíčka
  • 90 ml rastlinného oleja Promienna
  • 60 ml šťavy z pomaranča
  • 430 g nahrubo nastrúhanej mrkvy
  • nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
  • 1/2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 50 g nasekaných vlašských orechov Alesto Fine
  • 50 g sušených brusníc Alesto
  • 50 g sušených hrozienok Belbake
  • maslo na vytretie formy
  • polohrubá múka na vysypanie formy

Krém

  • 2 lyžice masla
  • 3 lyžice práškového cukru Belbake
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • nastrúhaná kôra z 1 pomaranča

Potrebujeme

  • strúhadlo
  • metličku na šľahanie
  • šľahací mixér
  • tortovú formu s priemerom 26 cm
  • papier na pečenie

Postup

Cesto

V jednej miske zmiešame suché ingrediencie (múku, trstinový cukor, prášok do pečiva, škoricu) a v druhej všetky tekuté ingrediencie (žĺtky, olej a pomarančovú šťavu). K sypkým surovinám po častiach varechou primiešame tekutú zmes. Potom do cesta zľahka po častiach primiešame metličkou tuhý sneh z bielkov, aby cesto ostalo nadýchané. Na záver vmiešame do cesta aj nastrúhanú mrkvu a pomarančovú kôru, nastrúhaný zázvor, orechy, hrozienka a brusnice.

Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a boky vytrieme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto rozotrieme do tortovej formy a pečieme približne 50 minút v predhriatej rúre pri teplote 170 °C. Upečený koláč necháme vychladnúť a papier na pečenie opatrne stiahneme.

Krém

Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom do penista. Pri nižších otáčkach potom po lyžiciach zašľaháme k maslu mascarpone.

Mrkvová torta

Vrch vychladnutého cesta potrieme pripraveným krémom. Na záver môžeme tortu ozdobiť nastrúhanou kôrou z pomaranča.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    24. november 2023, 11:13

    Chuť je výborná ale 1 čajová lyžička prášku do pečiva na to množstvo mrkvy absolútne nepostačuje. Mala som z toto jednu tuhú hmotu, katastrofa. Recept určite vyskúšam, ale s pridaním celého balenia prášku do pečiva.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      27. november 2023, 23:16

      Mne to postacuje a kazdy krat je torta vlacna, predpokladam, ze taka aku ju pani Adriana opisuje, ze ma byt.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. november 2022, 18:48

    Zdravim,prosim velkost formy?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      30. november 2022, 10:13

      Dobrý deň, tortová forma má priemer 26 cm. 😍

      Odpovedať
  • P
    Patrícia Jančušková
    04. december 2021, 16:27

    Fakt je výborná. Ja som korpus rozdelila na dve časti a krém spravila z dvojnásobnej dávky. Máme krajší vzhľad torty a viac krému :)

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      16. marec 2022, 14:31

      Áno, veľmi chuti

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. november 2021, 09:34

    super recept

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    31. máj 2021, 19:47

    Vraciam sa k tomuto receptu už piaty krát. Pečiem z 1 a1/2 dávky ako zákusok na žiadosť mojich labužníkov. Je výborná.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať