Cuketové muffiny s kávovým krémom
Muffiny
- 3 vajíčka
- 200 g trstinového cukru Belbake
- 130 ml olivového oleja Primadonna
- 130 g špaldovej múky Belbake
- 100 g mletých vlašských orechov Alesto
- 1 lyžica mletej škorice Mikado
- 1 lyžička soli Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 40 g kakaa Belbake
- 20 g rozpustnej kávy Bellarom
- 200 g cukety
Krém
- 350 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 10 g rozpustnej kávy Bellarom
- 200 g horkej čokolády
- J. D. Gross (70 % kakaa)
- 250 g tučného tvarohu Pilos
- 60 g medu
Na ozdobenie
- kávové zrná
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom metlička
- sekací mixér
- strúhadlo
- forma na muffiny
- košíčky na muffiny
- cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
Čas pečenia: 30 minút
Muffiny
Vajíčka šľaháme s cukrom do peny. Za stáleho šľahania prilejeme tenkým prúdom olej. V miske zmiešame všetky sypké ingrediencie, pridáme do peny a premiešame. Potom ručne primiešame nahrubo nastrúhanú cuketu. Do otvorov v plechu na muffiny vložíme papierové košíčky, ktoré naplníme cestom do 2/3 (cesto počas pečenia zväčší svoj objem). Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C asi 30 minút. Upečené muffiny necháme vychladnúť vo forme.
Krém
V menšom hrnci zohrejeme 100 ml smotany na šľahanie a rozpustíme v nej kávu. Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme čokoládu nasekanú nadrobno a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne rozmiešame na hladkú lesklú polevu - ganache. 250 ml smotany na šľahanie šľaháme spolu s tvarohom a medom. Prilejeme vlažnú polevu – ganache a šľaháme dotuha. Pripraveným krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Na vychladnuté muffiny úhľadne nanesieme krém a dozdobíme kávovými zrnami.