Domáce nachos
Suroviny
Nachos
- 100 ml olivového oleja Primadonna
- 2 lyžičky oregana Kania
- 1 lyžička štipľavej mletej papriky Kania
- 1,5 lyžičky soli Kania
- 3 celozrnné tortilla placky Snack Day
Salsa
- 1 uhorka
- 1 červená cibuľa
- 1 avokádo
- 300 g krájaného mrazeného manga Freshona
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžica olivového oleja Primadonna
- šťava z 1 limetky
- 1 lyžička soli Kania
Potrebujeme
- veľký plech, papier na pečenie, štetec na potieranie tortilly
POSTUP
Nachos
V miske zmiešame olej, oregano, papriku a soľ. Tri tortilly poukladáme na seba a rozkrojíme na 8 častí, tak aby nám vzniklo 24 trojuholníkov. Trojuholníky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a z oboch strán potrieme pripravenou zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 7 minút.
Salsa
V druhej miske zmiešame nadrobno nakrájanú uhorku, cibuľu, avokádo a rozmrazené kúsky manga. Pridáme natrhanú petržlenovú vňať, olej a limetkovú šťavu. Dochutíme soľou a premiešame.
Servírovanie
Tortilly podávame so salsou.