Hovädzia sviečková Tagliata
Suroviny
- 800 g hovädzej sviečkovej
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 200 g cherry paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 50 g masla Pilos
- 1 hrsť rukoly
- šťava z 1 citróna
- 1 hrsť hoblín parmezánu Lovilio
Potrebujeme
- alobal
POSTUP
Mäso očistíme, osolíme, okoreníme a necháme sprudka opekať na rozpálenej panvici s trochou oleja zo všetkých strán dozlatohneda.
Kým sa mäso opeká, nakrájame cherry paradajky na polovice, cesnak a petržlenovú vňať nadrobno.
K opečenému mäsu prihodíme zmiešaný cesnak s vňaťou, pridáme maslo a necháme dopiecť v rúre vyhriatej na 120 °C približne 5 minút.
Umytú a osušenú rukolu preložíme do misy, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme cherry paradajky, soľ, korenie a pár kvapiek oleja.
Mäso pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odpočinúť prikryté alobalom. Potom ho preložíme z panvice na tanier a do panvice prilejeme trochu teplej vody, ktorú necháme ešte krátko povariť, aby vznikla omáčka.
Sviečkovú nakrájame na tenké plátky a ochutíme soľou a korením.
Servírovanie
Plátky hovädzej sviečkovej Tagliata servírujeme s porciou rukoly a cherry paradajok, preliate výpekom a posypané nastrúhaným parmezánom.