0
3
Hovädzia sviečková Tagliata

Hovädzia sviečková Tagliata

40 min
4 porcie

Suroviny

  • 800 g hovädzej sviečkovej
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g cherry paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 50 g masla Pilos
  • 1 hrsť rukoly
  • šťava z 1 citróna
  • 1 hrsť hoblín parmezánu Lovilio

Potrebujeme

  • alobal

POSTUP

Mäso očistíme, osolíme, okoreníme a necháme sprudka opekať na rozpálenej panvici s trochou oleja zo všetkých strán dozlatohneda.

Kým sa mäso opeká, nakrájame cherry paradajky na polovice, cesnak a petržlenovú vňať nadrobno.

K opečenému mäsu prihodíme zmiešaný cesnak s vňaťou, pridáme maslo a necháme dopiecť v rúre vyhriatej na 120 °C približne 5 minút.

Umytú a osušenú rukolu preložíme do misy, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme cherry paradajky, soľ, korenie a pár kvapiek oleja.

Mäso pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odpočinúť prikryté alobalom. Potom ho preložíme z panvice na tanier a do panvice prilejeme trochu teplej vody, ktorú necháme ešte krátko povariť, aby vznikla omáčka.

Sviečkovú nakrájame na tenké plátky a ochutíme soľou a korením.

Servírovanie

Plátky hovädzej sviečkovej Tagliata servírujeme s porciou rukoly a cherry paradajok, preliate výpekom a posypané nastrúhaným parmezánom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať