Údená pečená krkovička pečená s medom a horčicou
- 800 g údenej krkovičky bez kosti
- 3 lyžice dijonskej horčice Duc De Coeur
- 100 g medu Confeira
- 3 lyžice sójovej omáčky Mikado
- 300 g uvarených zemiakov
- 200 g cibule
- rastlinný olej Promienna
- 200 ml kuracieho vývaru
- kryštálový cukor Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33% )
- 300 g červenej kapusty
- červený vínny ocot Acentino
- celá rasca Mikado
- 1 lyžica smotanového chrenu Mikado
Postup
Potrebujeme
- zapekaciu misu
Údená krkovička
Krkovičku preložíme na pekáč a prelejeme ju marinádou z dijonskej horčice, medu a sójovej omáčky. Podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 1 hodinu. Počas pečenia podlievame krkovičku vodou a chvíľu pred dokončením už iba výpekom.
Zemiakovo - cibuľové pyré
Cibuľu nakrájame na pásiky a orestujeme ju na rozohriatom oleji. Podlejeme ju vývarom, stíšime plameň a dusíme domäkka. Keď sa všetok vývar odparí pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom ochutíme soľou a korením. Uvarené zemiaky popučíme, pridáme k nim orestovanú cibuľu, smotanu a dôkladne premiešame.
Kapustový šalát
Kapustu nakrájame na rezance, pridáme k nej trochu vínneho octu, oleja, cukru, rasce a chren. Dochutíme soľou a korením. Dôkladne premiešame a necháme krátko odležať.
Servírovanie
Upečenú krkovičku nakrájame na plátky a podávame ju so zemiakovo – cibuľovým pyré a šalátom z červenej kapusty. Na záver môžeme jedlo pokvapkať výpekom.