Grilovaný steak s balsamicovým vinaigrettom
- 300 g hovädzej sviečkovice Deluxe
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 lyžica masla
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý rozmarín
- čerstvý tymian
- 1 lyžička dij onskej horčice Duc De Coeur
- 50 ml balsamica Acentino
- štipka kryštálového cukru Belbake
- 100 g cherry paradajok
- 100 g hlivy ustricovej
- 200 g mrazených fazuľových strukov Chira
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu
- alobal
- metličku na šľahanie
Grilované steaky z hovädzej sviečkovice
Umyté a osušené steaky potrieme po všetkých stranách olivovým olejom a ochutíme čiernym korením. Steaky grilujeme na rozpálenej panvici zo všetkých strán do zlatohneda. Potom osolíme, na každý steak pridáme kúsok masla a stiahneme z ohňa. Prikryjeme alobalom a necháme 2 - 3 minúty odpočívať.
Balsamicový vinaigrette
1 strúčik cesnaku spolu s lístkami rozmarínu a tymianu nasekáme nadrobno a preložíme do misky. Pridáme dij onskú horčicu, balsamico a štipku cukru. Za stáleho miešania prilejeme približne 100 ml olivového oleja. Na záver ochutíme čiernym korením a soľou.
Restovaná zelenina s hlivou
Na panvici na troche olivového oleja orestujeme cherry paradajky nakrájané na polovice a na menšie kúsky nakrájanú hlivu. Osolíme, okoreníme a pridáme najemno nasekaný cesnak. Restujeme, kým cherry paradajky nezmäknú a hliva nezíska zlatohnedú farbu. Potom pridáme rozmrazené fazuľové struky a ešte chvíľu spolu restujeme. Na záver ochutíme balsamicovým vinaigrettom.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme restovanú zeleninu s hlivou a na ne grilovaný steak z hovädzej sviečkovice. Celé jedlo na záver pokvapkáme balsamicovým vinaigrettom.
MARCELOV RECEPT si môžete pripraviť zo všetkých steakov, ktoré nájdete v našej ponuke!