0
15
Dusené bravčové kocky s balsamicom a hubami

Dusené bravčové kocky s balsamicom a hubami

1 h 15 m
5 porcií
  • 1 kg bravčových kociek na guláš
  • olivový olej Primadonna
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 bobkové listy Mikado
  • pár guľôčok nového korenia Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 150 g húb šitake
  • 150 ml balsamica Acentino
  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Castello
  • 500 g guľatozrnnej ryže Golden Sun
  • 250 g zelenej špargle
  • 250 g bielej špargle
  • 1 póru (iba bielej časti)
  • 200 g mrazeného hrášku Chira
  • čerstvá petržlenová vňať
  • čerstvá bazalka

Potrebujeme

  • wok alebo hlbšiu panvicu

Postup

Dusené bravčové kocky s balsamicom

Vo väčšom hrnci rozohrejeme trochu olivového oleja. Pridáme umyté, osušené bravčové kocky a cesnak nakrájaný na plátky. Ochutíme bobkovými listami, novým korením, soľou a čiernym korením. Keď je mäso orestované dozlatista, pridáme huby šitake, ktoré sme rozrezali na polovice. Dôkladne premiešame a podlejeme balsamicom. Pridáme trstinový cukor a 1 l teplého vývaru.

Dusíme pod pokrievkou na miernom ohni približne 1 hodinu domäkka. Podľa potreby počas dusenia prilievame zvyšný vývar. Chvíľu pred dokončením pridáme 1 lyžicu masla, ktoré necháme rozpustiť. Na záver zahustíme zemiakovým škrobom, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody. Povaríme ešte 5 minút.

Ryža so špargľou a hráškom

Ryžu uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka (približne 10 minút). Scedíme ju a necháme odkvapkať. Zo špargle odrežeme drevnaté konce (približne 2 cm). Pomocou škrabky ju očistíme do 2/3 (hlavičky nešúpeme) a umyjeme. Potom ju nakrájame na menšie kúsky (hlavičky nekrájame).

Vo woku alebo hlbšej panvici rozpustíme zvyšné maslo, na ktorom orestujeme najemno nasekanú bielu časť póru, nakrájanú špargľu a rozmrazený hrášok. Ochutíme čiernym korením a soľou. Restujeme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne. Potom primiešame ešte teplú ryžu, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a lístky bazalky.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme porciu ryže so špargľou a hráškom. Do stredu pridáme dusené bravčové kocky s balsamicom a hubami šitake.

 

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info