0
15
Pečené bravčové koleno

Pečené bravčové koleno

6 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 5 l vody
  • 200 g jedlej kamennej soli
  • 40 g kryštálového cukru Belbake
  • 4 zadné bravčové kolená
  • 25 guľôčok čierneho korenia Kania
  • 10 guľôčok nového korenia Kania
  • 5 bobkových listov Kania
  • 8 strúčikov cesnaku
  • strúhaný chren Kania 
  • plnotučná horčica
  • remeselný peceň
  • korenené uhorky Cornichons Freshona

Potrebujeme

  • plech, lis na cesnak

POSTUP

Vo vode rozmiešame soľ spolu s cukrom.

Tip: Množstvo soľného roztoku prispôsobíme množstvu kolien, pričom pomer vody, soli a cukru zachováme. 

Na kolenách narežeme dookola kožu.

Tip: Ak odložíme mäso na 30 minúť do mrazničky, tak sa bude koža ľahšie krájať. 

Kolená preložíme do soľného roztoku a pridáme čierne a nové korenie, bobkové listy a prelisovaný cesnak. Necháme aspoň 3 dni marinovať v chladničke.

Tip: Ak kolená nie sú celé potopené, tak ich pravidelne otáčame. 

Marinované kolená vyberieme z roztoku na plech a podliate vodou pečieme v rúre vyhriatej na 120 °C asi 5,5 hodiny. Následne rúru nastavíme na 230 °C na teplý vzduch alebo gril a dopečieme do chrumkava.

Servírovanie

Z mäkkého mäsa pred servírovaním vytiahneme menšiu kosť a podávame ideálne na drievku s chrenom, horčicou, čerstvým chlebom a kyslými uhorkami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať