Kurací rezeň so zeleninovým karí a ryžou
Suroviny
- 500 g varenej (asi 150 g surovej) jazmínovej ryže Golden Sun
- prepustené maslo Pilos
- 2 cibule
- 100 g mrkvy
- 100 g zeleru
- 3 lyžice karí korenia
- 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
- 250 ml kuracieho vývaru
- 600 g kuracích pŕs bez kože
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky Belbake
- 100 g mrazeného hrášku Freshona
- 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake
- 1 lyžica vody
Potrebujeme
- tĺčik na mäso, papierové utierky
POSTUP
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
V hrnci s roztopeným prepusteným maslom restujeme na rezance nakrájané cibule a kocky mrkvy a zeleru. Potom posypeme karí korením, cukrom, necháme skaramelizovať a podlejeme vývarom. Na miernom plameni pomaly varíme a medzitým si pripravíme rezne.
Kuracie prsia naporciujeme, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale. Najprv v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Vyprážame dozlatista v prepustenom masle. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.
Tip: Pozri si ako pripraviť prepustené maslo.
Ku koncu ku karí omáčke vmiešame hrášok, soľ, škrob rozmiešaný v troche vody a necháme krátko prevariť.
Servírovanie
Kuracie rezne nakrájame na rezance a servírujeme na veľkom tanieri s karí omáčkou a varenou jazmínovou ryžou.