10
33
Dusené morčacie stehná s vínovou omáčkou

Dusené morčacie stehná s vínovou omáčkou

2 h 0 m
4 porcie
  • 4 dolné morčacie stehná
  • soľ Castello
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 50 ml olivového oleja Italiamo
  • 300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • 100 g cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
  • 500 ml suchého červeného vína Bordeaux
  • 5 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 5 guľôčok nového korenia Mikado
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 vetvičky tymianu
  • asi 1 l morčacieho vývaru
  • francúzske maslo (1 lyžica zmäknutého masla
  • vymiešaná s 1 lyžicou hladkej múky)
  • kôra z 1 citróna
  • kôra z 1 pomaranča
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Potrebujeme

  • Lsitko

Morčacie stehná

Umyté morčacie stehná vykostíme tak, že vyrežeme hlavnú kosť, odrežeme mäso od kože a odstránime šľachy (z kosti, kože a šliach pripravíme vývar). Potom mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme. Opečieme ho zo všetkých strán v hrnci na olivovom oleji dozlatista a preložíme do misy.

Vínová omáčka

Koreňovú zeleninu nakrájame na menšie kocky a orestujeme na výpeku z mäsa. Cibuľu a cesnak nakrájame na väčšie kusy a po chvíli pridáme k zelenine. Po 10 minútach pridáme paradajkový pretlak a krátko restujeme, aby sa pretlak nespálil. Základ podlejeme červeným vínom, pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list, tymian, rozmarín a chvíľu povaríme. Pridáme mäso a podlejeme morčacím vývarom tak, aby bolo mäso zaliate šťavou. Prikryjeme a krátko povaríme. Následne vložíme celý hrniec aj s pokrievkou do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a dusíme 1 – 1,5 hodiny.

Mäso vyberieme a preložíme do misy. Do omáčky pridáme francúzske maslo a dôkladne ju premiešame metličkou. Dochutíme strúhanou pomarančovou a citrónovou kôrou a povaríme ešte 10 – 15 minút. Omáčku prepasírujeme cez sitko, opäť do nej vložíme mäso a krátko povaríme. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Servírovanie

Dusené morčacie stehná s omáčkou podávame s pečenými zemiakmi, ozdobené čerstvým tymianom a pomarančovou kôrou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info