0
22
Chrumkavá kačica na ázijský spôsob s restovanou ryžou

Chrumkavá kačica na ázijský spôsob s restovanou ryžou

1 h 0 m
4 porcie
  • 1 celá kačica
  • 1 pomaranč
  • 2 cibule
  • soľ Castello
  • 1 lyžica mletého zázvoru Vitasia
  • asi 500 ml vody na podliatie
  • 2 lyžice medu Confeira
  • 5 lyžíc sójovej omáčky Mikado
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 g mrkvy
  • 1 štipľavá paprička
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • sezamový olej Vitasia
  • 200 g jazmínovej ryže Golden Sun
  • 2 vajcia

Potrebujeme

  • pekáč

Pečená kačica

Umytý neošúpaný pomaranč a 1 ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kusy. Ochutíme soľou, mletým zázvorom a premiešame.

Z umytej kačice odrežeme krídla, naplníme ju pripraveným pomarančom a cibuľou. Vložíme do pekáča, dôkladne osolíme zo všetkých strán a podlejeme vodou. Pečieme prikryté v pekáči v predhriatej rúre pri 160 °C približne 1 hodinu. Potom dopekáme v otvorenom pekáči ešte 1 hodinu. Priebežne kačicu podlievame výpekom. Po upečení necháme kačicu vychladnúť a na pracovnej doske ju vykostíme tak, aby nám vznikli pekné kusy mäsa z pŕs a stehien aj s kožou. Zvyšok mäsa z kostry oberieme a odložíme na prípravu ryže.

V miske rozmiešame 2 lyžice medu s 1 lyžicou sójovej omáčky. Mäso zo stehien a pŕs dáme na plech a potrieme pripravenou marinádou. Pečieme v predhriatej rúre pod grilom pri teplote 220 – 230 °C dochrumkava približne 5 – 8 minút.

Restovaná ryža s omeletou

Druhú cibuľu, cesnak, mrkvu, štipľavú papričku a 1 lahôdkovú cibuľku očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Wok rozpálime a na troche sezamového oleja nakrájanú zeleninu krátko orestujeme (okrem lahôdkovej cibuľky). Potom pridáme kúsky kačacieho mäsa, ktoré ostalo po vykostení. Opäť sprudka orestujeme a pridáme uvarenú jazmínovú ryžu. Dochutíme 4 lyžicami sójovej omáčky a nakoniec pridáme nakrájanú lahôdkovú cibuľku. Všetko dobre premiešame.

Dve vajcia rozšľaháme v miske, osolíme a na rozpálenej panvici s trochou sezamového oleja pripravíme tenkú vaječnú omeletu, ktorú potom nakrájame na rezančeky.

Servírovanie

Na tanier najskôr servírujeme restovanú ryžu, na ňu vaječnú omeletu a potom na kúsky nakrájané marinované kačacie mäso. Všetko posypeme nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info