6
27
Dusený králik s rozmarínom a bielym vínom

Dusený králik s rozmarínom a bielym vínom

1 h 0 m
4 porcie
  • 1 celý králik
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladká múka Castello na posypanie
  • olivový olej Italiamo
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 500 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 4 lyžice masla
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 1 biely chlieb

POTREBUJEME

  • grilovaciu panvicu

Dusený králik

Králika opláchneme, dôkladne osušíme a očistíme od nečistôt. Ostrým nožom ho rozporciujeme na menšie kusy, osolíme a okoreníme. Kúsky králika obalíme zo všetkých strán v hladkej múke a sprudka opečieme do zlatohneda v rozpálenom hrnci na väčšom množstve olivového oleja. Po chvíli opekania pridáme do hrnca 6 roztlačených strúčikov cesnaku a lístky zo 4 vetvičiek rozmarínu. Opečené kúsky králika podlejeme bielym vínom a počkáme, kým sa alkohol odparí. Potom pridáme vývar tak, aby bol králik zaliaty do 2/3. Dusíme asi 40 minút pod pokrievkou na miernom ohni, kým králik nie je mäkký. Na záver omáčku zjemníme 2 lyžicami masla, ktoré necháme rozpustiť a pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate.

Restovaný špenát

4 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno a opečieme dozlatista v hrnci na 2 lyžiciach masla a troche olivového oleja. Potom pridáme čerstvý špenát (umytý a osušený), ktorý ochutíme soľou, mletým čiernym korením a necháme ho chvíľu spariť.

Grilované chlebíky

Na rozpálenej grilovacej panvici opečieme na troche olivového oleja z oboch strán krajce chleba do zlatohneda.

SERVÍROVANIE

Na tanier naservírujeme 1 alebo 2 grilované chlebíky, na ktoré navrstvíme sparený špenát.

Naň položíme 2 kúsky králika a polejeme omáčkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. máj 2015, 21:50

    senzacny, masko stavnate , omacka rozpravkova , jednoduche relativne rychle, mnam

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. december 2014, 14:49

    dnes bol zajacik fesacik na obed a musim povedat ze lepsie som v zivote nerobil (ani nejedol) a k tomu hrncekove knedle od Paulusa. Vynikajuce. Dakujem

    Odpovedať
  • Viera Pichlerová
    23. november 2014, 11:52

    Vynikajúci králik:):):)

    Odpovedať
  • lubica
    11. máj 2014, 12:12

    zaujímavý recept, ideme na to......máme domáceho králika :-))

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. apríl 2014, 17:15

    Mam rad vasu kuchynu aj ceny mate dobre no chcel by som povedat ze s domacim masom je to urcite lepsie nie je tak

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info