6
19
Dusený králik s tekvicou Hokkaido

Dusený králik s tekvicou Hokkaido

1 h 0 m
2 porcie
  • 500 g králičieho pleca s kosťou
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladká múka Castello
  • olivový olej Primadonna
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g šampiňónov
  • 50 g delikatesnej údenej slaniny Dulano
  • čerstvý tymian
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 l teplého zeleninového vývaru
  • 50 g masla
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 tekvica Hokkaido
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 citrón

Potrebujeme

  • panvicu s pokrievkou
  • papier na pečenie

Postup

Dusený králik so slaninou a šampiňónmi

Umyté a osušené králičie pliecka osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Orestujeme ich na rozohriatej panvici na väčšom množstve olivového oleja. Pridáme nasekaný cesnak, umyté a osušené šampiňóny nakrájané na štvrtiny a slaninu nakrájanú na širšie pásiky. Ochutíme čerstvým tymianom a restujeme z oboch strán dozlatista. Pridáme biele víno, počkáme, kým sa alkohol z vína odparí a podlejeme teplým vývarom. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame teplým vývarom. Na záver pridáme maslo a nasekanú petržlenovú vňať.

Restovaná tekvica Hokkaido

Tekvicu rozkrojíme a lyžicou vyberieme semienka. Ošúpeme ju a nakrájame na tenšie plátky. Na panvicu pridáme olivový olej, zopár tekvicových semienok a nakrájanú tekvicu. Ochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Restujeme, kým tekvica nezmäkne. Pár minút pred koncom pridáme na panvicu lahôdkovú cibuľku nakrájanú na väčšie kúsky. Na záver ochutíme citrónovou šťavou.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme restovanú tekvicu Hokkaido s lahôdkovou cibuľkou. Na ňu dusené králičie plece so šampiňónmi a slaninou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. september 2018, 10:49

    Oj, to môže byť dobrota ... určite vyskúšam

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. december 2015, 23:47

    vynikajuuuuceeee,varime to často ,pre obmenu sme to dali z vykostenych kuracich noch a bolo to supeeeeerr...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. november 2015, 11:37

    ...mňam ..pochutnali sme si cela rodina, vrátane 4 ročného syna

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. november 2015, 13:34

    Výýýýborné! Len tie tekvicové semiačka nabudúce vynechám, ale inak odporúčam vyskúšať.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. november 2015, 13:41

    výborný recept .... Oplatí sa vyskúšať mňam

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať