Dusený králik s tekvicou Hokkaido
- 500 g králičieho pleca s kosťou
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- hladká múka Belbake
- olivový olej Primadonna
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g šampiňónov
- 50 g delikatesnej údenej slaniny Dulano
- čerstvý tymian
- 100 ml suchého bieleho vína
- 1 l teplého zeleninového vývaru
- 50 g masla
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 tekvica Hokkaido
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 citrón
Potrebujeme
- panvicu s pokrievkou
- papier na pečenie
Postup
Dusený králik so slaninou a šampiňónmi
Umyté a osušené králičie pliecka osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Orestujeme ich na rozohriatej panvici na väčšom množstve olivového oleja. Pridáme nasekaný cesnak, umyté a osušené šampiňóny nakrájané na štvrtiny a slaninu nakrájanú na širšie pásiky. Ochutíme čerstvým tymianom a restujeme z oboch strán dozlatista. Pridáme biele víno, počkáme, kým sa alkohol z vína odparí a podlejeme teplým vývarom. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame teplým vývarom. Na záver pridáme maslo a nasekanú petržlenovú vňať.
Restovaná tekvica Hokkaido
Tekvicu rozkrojíme a lyžicou vyberieme semienka. Ošúpeme ju a nakrájame na tenšie plátky. Na panvicu pridáme olivový olej, zopár tekvicových semienok a nakrájanú tekvicu. Ochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Restujeme, kým tekvica nezmäkne. Pár minút pred koncom pridáme na panvicu lahôdkovú cibuľku nakrájanú na väčšie kúsky. Na záver ochutíme citrónovou šťavou.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme restovanú tekvicu Hokkaido s lahôdkovou cibuľkou. Na ňu dusené králičie plece so šampiňónmi a slaninou.