0
4
Paprikové risotto

Paprikové risotto

1 h 10 m
4 porcie

Suroviny

  • 5 zelených paprík
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 4 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 500 g guľatozrnnej ryže (najlepšie Arborio Italiamo)
  • 250 ml bieleho suchého vína
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 40 g masla Pilos
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio + na posýpku
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • farebné korenie v mlynčeku Kania

Potrebujeme

zapekaciu misu, strúhadlo


POSTUP

Umyté papriky a cesnakové strúčiky v šupke vložíme do zapekacej misy. Pečieme 30 – 35 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. V asi polovici času pečenia papriky otočíme.

Po čiastočnom vychladnutí papriky zbavíme jadrovníkov a ošúpeme. Upečený cesnak vytlačíme z obalu a zmiešame s ošúpanou paprikou. Zmes pokrájame na menšie kusy a pretlačíme vidličkou.

Paprikové šupky a jadrovníky vložíme do menšieho hrnca so zeleninovým vývarom a krátko spolu prevaríme. Chuť paprík bude vďaka tomu v risotte ešte intenzívnejšia.

V hlbšom hrnci na oleji opečieme najemno pokrájanú cibuľu. Po 3 – 4 minútach vsypeme do hrnca aj ryžu a pri miernej intenzite miešame asi 2 minúty, kým sa ryža dostatočne ohreje. Podlejeme vínom a miešame, kým ryža vsiakne všetku tekutinu. Potom opakovane po jednej naberačke pridávame horúci vývar a neustále miešame. Vývar prilievame vždy, až keď ryža vsiakne predošlú dávku. Opakujeme ďalších 20 – 23 minút na miernom plameni za neustáleho miešania.

Tip: V prípade, že nepostačí vývar, pridajte na záver ešte naberačku vriacej vody.

Nakoniec primiešame paprikovo-cesnakovú zmes, lyžičku soli, maslo, najemno strúhaný parmezán a nasekané bylinky. Stiahneme z ohňa a pred servírovaním necháme 5 – 10 minút postáť. Potom risotto dôkladne premiešame.

Servírovanie

Paprikové risotto servírujeme posypané strúhaným parmezánom, dozdobené bylinkami, dochutené farebným korením a pokvapkané olejom.

Tip: Papriky s cesnakom upečte deň vopred a risotto budete mať hotové o polhodinu. Použiť môžete akýkoľvek obľúbený vývar. Výborne ho nahradí aj voda z vareného cícera. Soľ do risotta pridávajte v prípade potreby až na konci varenia. Takisto je lepšie používať nesolený vývar.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info