0
4
Pečená krkovička s červenou kapustou

Pečená krkovička s červenou kapustou

3 h 0 m
4 porcie
  • 800 g bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
  • 500 g červenej kapusty
  • 2 červené cibule
  • 50 g sušených hrozienok Belbake
  • 50 ml červeného vínneho octu Acentino
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 200 ml jablkovej šťavy Vitafit
  • 2 jablká
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice jahodového džemu Maribel
  • 120 g bravčovej masti Pikok
  • celá rasca Kania (podľa chuti)
  • 200 g uvarených prepasírovaných zemiakov
  • 100 g surových zemiakov
  • 2 vajcia
  • 100 g hrubej múky
  • 1 cibuľa
  • 1 lahôdková cibuľka

Postup

Potrebujeme

  • strúhadlo
  • pekáč s pokrievkou
  • sitko

Pečená krkovička

Z kapusty odstránime vonkajšie listy, vyrežeme hlúb a nakrájame na tenké pásiky. Preložíme ju do pekáča a pridáme k nej nahrubo nakrájané červené cibule, hrozienka, vínny ocot, červené víno, jablkovú šťavu, nahrubo nastrúhané jablká, soľ, korenie, jahodový džem a 20 g bravčovej masti.

Umytú a osušenú krkovičku nakrájame na plátky široké 2 - 3 cm, ochutíme po oboch stranách soľou, korením a poukladáme vedľa seba do pekáča na kapustu. Posypeme rascou a pekáč prikryjeme pokrievkou alebo alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 2 hodiny. Po dvoch hodinách odstránime pokrievku a pečieme ešte ďalších 30 minút, kým mäso nezíska zlatohnedú farbu.

Zemiakové knedličky

K uvareným prepasírovaným zemiakom pridáme vajcia, soľ, korenie a surové najemno nastrúhané zemiaky, ktoré sme rukami trochu vyžmýkali. Premiešame a postupne pridávame hrubú múku. Z vypracovaného cesta formujeme pomocou lyžice šišky, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode 5 – 6 minút. Počas varenia ich otáčame, aby sa uvarili rovnomerne. Uvarené knedličky scedíme.

Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na rozpálenej panvici so zvyšnou bravčovou masťou dozlatista. Potom k nej pridáme scedené knedličky a najemno nakrájanú lahôdkovú cibuľku. Osolíme a zľahka premiešame.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu pečenej červenej kapusty. Na ňu položíme plátok bravčovej krkovičky. Knedličky servírujeme v samostatnej miske.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info