Ražniči s cesnakovým dresingom
Ražniči
- 600 g bravčového karé vcelku
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 1 lyžička mletej sladkej papriky Mikado
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 100 ml portského vína Tawny Armilar
- čerstvý rozmarín
- 1 cuketa
- 3 papriky mix (červená, žltá, zelená)
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžica masla Pilos
Cesnakový dresing
- 500 g kyslej smotany Pilos
- 1 štipľavá paprička
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- čerstvý koriander
- šťava z ½ citróna
Ešte budeme potrebovať
- 900 g menších zemiakov
- 1 lyžicu masla Pilos
POSTUP
POTREBUJEME
- potravinársku fóliu
- špajdle
- papierové utierky
Ražniči
Očistené mäso nakrájame na kocky. Ochutíme soľou, čiernym korením a mletou sladkou paprikou. Pridáme hnedý cukor, 80 ml portského vína, nadrobno nasekaný rozmarín a dobre premiešame. Prikryjeme fóliou a necháme marinovať v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne celú noc. Cuketu a papriku nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a zľahka premiešame. Kúsky mäsa a zeleniny striedavo napichujeme na špajdle. Ražniči osušíme na utierke a opekáme na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja zo všetkých strán dozlatohneda. Na záver pridáme na panvicu maslo a podlejeme zvyškom portského vína. Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.
Cesnakový dresing
V miske zmiešame kyslú smotanu, nadrobno nasekanú štipľavú papričku zbavenú semienok a najemno nastrúhané strúčiky cesnaku. Ochutíme soľou, čiernym korením, najemno nasekaným koriandrom a citrónovou šťavou. Dobre premiešame a necháme odstáť v chladničke.
Restované zemiaky
Zemiaky uvaríme, prekrojíme na polovice a opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Pridáme vetvičky rozmarínu, soľ a korenie. Na záver pridáme lyžicu masla a počkáme, kým sa rozpustí.