0
21
Pečené kuracie stehná so zeleninou a hráškovým pyré

Pečené kuracie stehná so zeleninou a hráškovým pyré

1 h 40 m
4 porcie
  • 4 kuracie stehná alebo štvrte
  • 200 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 100 g petržlenu
  • 3 cibule
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g masla Pilos
  • 500 ml vody
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 250 g mrazeného hrášku Chira
  • 1 hrsť čerstvej mäty
  • 150 g uvarených zemiakov

Postup

Potrebujeme

  • ponorný mixér
  • pekáč alebo zapekaciu misu

Umyté a osušené kuracie stehná alebo štvrte rozdelíme na 2 časti a preložíme ich do pekáča. Pridáme k nim očistenú a na menšie kúsky nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen a 2 cibule nakrájané na mesiačiky. Osolíme, okoreníme, pridáme 50 g masla a podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 1,5 hodiny. Počas pečenia polievame výpekom.

Medzitým si pripravíme hráškové pyré. V menšom hrnci necháme rozpustiť 50 g masla, na ktorom orestujeme 1 cibuľu nakrájanú nahrubo. Po chvíli pridáme cesnak nakrájaný na plátky a podlejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a varíme 3 – 5 minút. Potom pridáme rozmrazený hrášok a ešte krátko povaríme. Na záver primiešame nahrubo nasekané lístky mäty. Zmes preložíme do mixéra a spolu s uvarenými popučenými zemiakmi rozmixujeme.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme kúsky pečenej zeleniny, kuracie stehno alebo štvrť a porciu hráškového pyré.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať