0
6
Pražma pečená v papilote

Pražma pečená v papilote

30 min
4 porcie
  • 4 cibule
  • 8 strúčikov cesnaku 
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 4 pražmy zlaté
  • olivový olej Primadonna
  • 100 ml    suchého bieleho vína 
  • 1 vajíčko
  • 1 francúzska bageta 

Postup

POTREBUJEME

  • papier na pečenie
  • plech na pečenie

Z papiera na pečenie odstrihneme dostatočné veľký kus, aby sme do neho  mohli zabaliť celú rybu aj zeleninu. Uložíme naň cibuľu nakrájanú na pásiky, cesnak na plátky a nasekané bylinky. Osolíme a okoreníme.

Pražmu umyjeme, osušíme a na niekoľkých miestach narežeme. Z oboch strán osolíme a okoreníme. Položíme na zeleninu, pokvapkáme olivovým olejom a vínom. Rozšľahaným vajíčkom potrieme okraje papiera na pečenie a dôkladne uzavrieme. Prenesieme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15-20 minút.

Servírovanie

Rybu servírujeme priamo v papieri na pečenie s čerstvou bagetou. Ako príloha sa hodia tiež varené alebo pečené zemiaky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať