Pražma pečená v papilote
- 4 cibule
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 pražmy zlaté
- olivový olej Primadonna
- 100 ml suchého bieleho vína
- 1 vajíčko
- 1 francúzska bageta
Postup
POTREBUJEME
- papier na pečenie
- plech na pečenie
Z papiera na pečenie odstrihneme dostatočné veľký kus, aby sme do neho mohli zabaliť celú rybu aj zeleninu. Uložíme naň cibuľu nakrájanú na pásiky, cesnak na plátky a nasekané bylinky. Osolíme a okoreníme.
Pražmu umyjeme, osušíme a na niekoľkých miestach narežeme. Z oboch strán osolíme a okoreníme. Položíme na zeleninu, pokvapkáme olivovým olejom a vínom. Rozšľahaným vajíčkom potrieme okraje papiera na pečenie a dôkladne uzavrieme. Prenesieme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15-20 minút.
Servírovanie
Rybu servírujeme priamo v papieri na pečenie s čerstvou bagetou. Ako príloha sa hodia tiež varené alebo pečené zemiaky.