Flámsky guláš z hovädzieho mäsa s pivom (Carbonade Flamande)
Suroviny
- repkový olej Vita D´or
- 2 cibule
- 100 g slaniny
- 2 strúčiky cesnaku
- 750 g hovädzieho mäsa
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- ¼ lyžičky mletej škorice Kania
- čerstvý tymian
- 1 lyžica paradajkového pretlaku Baresa
- 1 lyžica plnotučnej horčice Kania
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 250 ml tmavého piva
- zemiakové hranolčeky Harvest Basket
Potrebujeme
- kastról
POSTUP
Vo väčšom kastróle na rozohriatom oleji restujeme nakrájanú cibuľu, slaninu a cesnak. Vložíme na kocky nakrájané hovädzie mäso a dusíme, kým sa šťava z mäsa vyparí. Ochutíme soľou, čiernym mletým korením, škoricou a lístkami tymianu. Pridáme paradajkový pretlak, horčicu a hladkú múku. Pomiešame a zalejeme tmavým pivom. Podľa potreby dochutíme soľou a dusíme 3 – 4 hodiny, kým mäso zmäkne. Pravidelne ho miešame a podlievame vodou. Ku koncu necháme guláš zredukovať, aby bol hustejší.
Servírovanie
Flámsky guláš servírujeme s vyprážanými hranolčekmi alebo s chlebom.