Grilované kuracie krídla s petržlenovým pestom
Suroviny
- 1,5 kg kuracích krídel
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- kôra z 1 citróna
- čerstvý tymian
- šťava z 1 ½ citróna
- Petržlenové pesto:
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 hrsť plátkov mandlí Alesto
- 1 hrsť nastrúhaného parmezánu Italiamo
- 1 ciabatta
- 1 strúčik cesnaku
- 1 hrsť listového šalátu
Potrebujeme
gril, multifunkčný krájač
POSTUP
Kuracie krídla dáme do misy. Polejeme ich olejom, ochutíme soľou a korením, posypeme kôrou z citróna a nasekaným tymianom. Namarinované krídla preložíme na rozpálený gril a grilujeme cca 12 minút. Počas celej doby grilovania krídla kontrolujeme a podľa potreby obraciame. Po ugrilovaní pokvapkáme šťavou z ½ citróna a olejom.
Petržlenové pesto
V mixéri rozmixujeme petržlenovú vňať, orestované plátky mandlí, nastrúhaný parmezán, ochutíme soľou, pokvapkáme šťavou z ½ citróna a zalejeme olejom. Zmes rozmixujeme dohladka.
Ciabattu nakrájame na plátky a opečieme na grile dochrumkava. Po upečení potrieme strúčikom cesnaku a pokvapkáme olejom.
Listový šalát pokvapkáme citrónovou šťavou z ½ citróna a olejom, osolíme, okoreníme a zľahka premiešame.
Servírovanie
Grilované kuracie krídla podávame s petržlenovým pestom, opečenou ciabattou a listovým šalátom.