1
26
Živánska z aljašskej tresky

Živánska z aljašskej tresky

30 min
2 porcie

Suroviny

  • 300 g filiet z aljašskej tresky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 lyžička mletej papriky Kania
  • čerstvý tymian
  • 1 batat
  • 2 papriky mix (žltá, červená)
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 plátky sušenej šunky Dulano
  • 1 citrón

Potrebujeme

škrabku na zemiaky, alobal, papier na pečenie, gril s pokrievkou


POSTUP

Umyté a osušené filety tresky nakrájame na menšie kúsky. V miske ich zmiešame so soľou, korením, olejom, mletou paprikou a lístkami tymianu.

Batat ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame ich s nakrájanými paprikami, bielymi časťami lahôdkovej cibuľky, soľou, korením, plátkami cesnaku, natrhaným tymianom a olejom.

Na pracovnú dosku uložíme veľký plát alobalu v dvoch vrstvách. Naň položíme o niečo menší kus papiera na pečenie. Do stredu navrstvíme porciu zeleniny, tresky, natrhané kúsky šunky, plátok citróna a dôkladne zabalíme. Rovnakým spôsobom pripravíme aj druhú porciu.

Grilujeme v zatvorenom zohriatom grile približne 10 – 12 minút. Potom skontrolujeme, či je batat upečený do chrumkava a ostatné suroviny sú už mäkké.

Tip: Živánsku môžeme piecť aj v rúre vyhriatej na 180 °C.

Servírovanie

Živánsku podávame pokvapkanú olejom, citrónovou šťavou a ozdobenú nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať