Živánska z aljašskej tresky
Suroviny
- 300 g filiet z aljašskej tresky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžička mletej papriky Kania
- čerstvý tymian
- 1 batat
- 2 papriky mix (žltá, červená)
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 plátky sušenej šunky Dulano
- 1 citrón
Potrebujeme
škrabku na zemiaky, alobal, papier na pečenie, gril s pokrievkou
POSTUP
Umyté a osušené filety tresky nakrájame na menšie kúsky. V miske ich zmiešame so soľou, korením, olejom, mletou paprikou a lístkami tymianu.
Batat ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame ich s nakrájanými paprikami, bielymi časťami lahôdkovej cibuľky, soľou, korením, plátkami cesnaku, natrhaným tymianom a olejom.
Na pracovnú dosku uložíme veľký plát alobalu v dvoch vrstvách. Naň položíme o niečo menší kus papiera na pečenie. Do stredu navrstvíme porciu zeleniny, tresky, natrhané kúsky šunky, plátok citróna a dôkladne zabalíme. Rovnakým spôsobom pripravíme aj druhú porciu.
Grilujeme v zatvorenom zohriatom grile približne 10 – 12 minút. Potom skontrolujeme, či je batat upečený do chrumkava a ostatné suroviny sú už mäkké.
Tip: Živánsku môžeme piecť aj v rúre vyhriatej na 180 °C.
Servírovanie
Živánsku podávame pokvapkanú olejom, citrónovou šťavou a ozdobenú nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.