Šťavnatá bravčová panenka s kuracími pečienkami a špargľou
Suroviny
- 200 g zelenej špargle
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 200 g bravčovej panenky
- 200 g kuracích pečienok
- olivový olej Primadonna
- morská soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- čerstvá šalvia
- 3 strúčiky cesnaku
- 150 g cherry paradajok (mix farieb)
- 50 g masla Pilos
- 100 ml bieleho suchého vína
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- škrabku, hlbokú panvicu
POSTUP
Špargle očistíme škrabkou do 2/3 dĺžky (hlavičky nešúpeme) a prekrojíme na štvrtiny. Cibuľky nasekáme na kolieska.
Mäso a pečienky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Restujeme sprudka na rozohriatej panvici s olejom. Osolíme a okoreníme. Po chvíli prihodíme pripravenú špargľu s cibuľkami. Ochutíme šalviou a na plátky nasekaným cesnakom. Pridáme paradajky prekrojené na polovicu. Podľa potreby dochutíme soľou a korením a pokvapkáme olejom. Prihodíme maslo a necháme roztopiť. Potom podlejeme vínom a krátko povaríme, kým sa z neho odparí alkohol.
Servírovanie
Šťavnatú a jemnú bravčovú panenku s kuracími pečienkami a špargľou servírujeme preliatu výpekom a dozdobenú petržlenovou vňaťou.