
Fusilli s mletým morčacím mäsom, so sušenými paradajkami a smotanovou omáčkou
Suroviny
- 500 g cestovín fusilli Combino
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 6 strúčikov cesnaku
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvý rozmarín
- olivový olej Primadonna
- 1 mrkva
- 2 stonky stonkového zeleru
- 1 hrsť sušených paradajok v oleji Italiamo
- 100 ml bieleho suchého vína
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 50 g parmezánu Milbona
Potrebujeme
panvicu
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Mleté mäso dáme do misy, pridáme 4 strúčiky nastrúhaného cesnaku, ochutíme soľou, korením, prihodíme nasekanú petržlenovú vňať a nasekaný rozmarín. Prilejeme olej a dôkladne premiešame. Mäso odložíme nabok. Mrkvu a stonkový zeler nakrájame nadrobno. Orestujeme ich v panvici na oleji dozlatista. Prihodíme nadrobno nasekané 2 strúčiky cesnaku a sušené paradajky prekrojené na menšie kúsky. Z mäsa vypracujeme menšie guľôčky a rovno ich vkladáme do panvice. Podlejeme vínom, varíme, kým sa z vína odparí alkohol a následne prilejeme smotanu na šľahanie. Prihodíme predvarené fusilli, osolíme, okoreníme, zľahka premiešame a posypeme nasekanou vňaťou.
Servírovanie
Fusilli s guličkami z mletého morčacieho mäsa servírujeme v hlbokom tanieri a na záver posypeme strúhaným parmezánom.