0
0
Grécke souvlaki s tzatziki a pita chlebom

Grécke souvlaki s tzatziki a pita chlebom

1 h 30 m
3 porcie

Suroviny

Cesto

  • 180 ml vody
  • 10 g droždia
  • 300 g polohrubej múky Belbake
  • 8 g soli Kania
  • 20 ml olivového oleja Primadonna


Šalát

  • 1 červená cibuľa
  • ½ šalátovej uhorky
  • 2 paradajky
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania


Tzatziki

  • 140 g jogurtu gréckeho typu Pilos
  • ½ šalátovej uhorky
  • hrsť čerstvého kôpru
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • olivový olej Primadonna


Mäso

  • 3 vykostené kuracie stehná
  • 1 lyžica jogurtu gréckeho typu Pilos
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 lyžička mletej rasce Kania
  • 1 lyžička granulovaného cesnaku Kania
  • 1 lyžička petržlenovej vňate Kania
  • štipka mletej červenej papriky Kania
  • olivový olej Primadonna


Ešte budeme potrebovať

  • hrsť múky Belbake na pomúčenie dosky
  • 1 citrón

Potrebujeme

odmerka, misa, kuchynská váha, potravinová fólia, panvica, doska na vaľkanie, elektrický gril, špajdle


POSTUP

Pita chlieb

Do odmerky s vodou rozdrvíme droždie, premiešame a necháme podkysnúť. Do veľkej misy vysypeme múku, soľ, prilejeme rozkvas, olivový olej, všetko spolu vymiesime do tuhého cesta, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť cca 45 minút. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenké placky. Na suchej rozohriatej panvici na miernom ohni opekáme z obidvoch strán dozlatista.

Šalát

Do väčšej misy pridáme nakrájanú cibuľu, uhorku, paradajky, nasekanú petržlenovú vňať, olivový olej, soľ, korenie a premiešame.

Tzatziki

V miske zmiešame jogurt, nastrúhanú uhorku, nasekaný kôpor, pretlačený cesnak, soľ, korenie, prilejeme olivový olej a premiešame.

Mäso

Vykostené kuracie stehná nakrájame na kúsky a vložíme do misky. Pridáme jogurt, soľ, korenie, mletú rascu, granulovaný cesnak, petržlenovú vňať, červenú mletú papriku, olivový olej, zamiešame a necháme pár minút marinovať. Následne mäso ponapichujeme na špajdle, položíme na gril a ugrilujeme zo všetkých strán.

Servírovanie

Na tanier položíme pita chlieb, špajdlu s opečeným mäsom, naberieme šalát a dozdobíme plátkami citróna.


Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať