4
35
Zemiakový prívarok s fašírkou

Zemiakový prívarok s fašírkou

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Zemiakový prívarok

  • 1 kg zemiakov
  • 2 bobkové listy Kania
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 a ½ l vody
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 2 lyžice octu
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 2 lyžice hladkej múky Belbake


Fašírky

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 2 lyžičky sušeného majoránu Kania
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
  • 1 vajce
  • 2 rožky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice strúhanky Belbake


Ešte budeme potrebovať

  • rastlinný olej Vita D´or na vyprážanie
  • strúhanka Belbake na obaľovanie

Potrebujeme

hrniec, sitko


POSTUP

Zemiakový prívarok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme ich do hrnca. Pridáme bobkové listy, pretlačené strúčiky cesnaku, zalejeme vodou, osolíme a okoreníme a varíme najskôr dopolomäkka, približne 10 minút. Prilejeme ocot, rozmiešanú a precedenú smotanu s hladkou múkou a trochou vody. Premiešame a necháme prevrieť.


Fašírky

Mleté bravčové mäso ochutíme majoránom, tymianom, sladkou mletou paprikou, soľou a korením. Pridáme vajce, 2 namočené rožky a pretlačené strúčiky cesnaku. Vytvarujeme fašírky.

Tip: Ak je zmes riedka, prisypeme strúhanku. 

Fašírky obalíme v strúhanke a vyprážame na miernom ohni dozlatista.


Servírovanie

Zemiakový prívarok podávame s fašírkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    30. marec 2025, 14:03

    Davat v polovici varenia ocot do privarku je totalna hlupost, lebo zemiaky budu stale tvrde, v receptoch od Ihnacaka ci Paulusa som taketo zaciatocnicke chyby nenasiel…inak je privarok fajn

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      01. apríl 2025, 07:53

      Viktor varí podľa svojej chuti a preferencii. ☺️ Zemiačikom chcel zachovať štruktúru a tvrdosť, tak ocot pridal v strede varenia.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. marec 2025, 13:13

    Viktor je šikovný mladý kuchár (y)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      27. marec 2025, 08:40

      To teda je! 😉

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. február 2025, 15:37

    Ešte by bolo fajn pre začiatočníkov uviesť koľko %-tný má byť ocot.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      11. marec 2025, 16:33

      Dobrý deň, klasický ocot do varenia má 8%. 😼

      Odpovedať
  • G
    Gabriela Sadovská
    11. január 2025, 11:47

    Viktora Nagya som zaregistrovala pred pár rokmi na yt. Veľmi šikovný mladý chalan. A teraz robí pre Lidl! Super! Verím, že ešte o ňom budeme počuť ako o šéfovi nejakej chýrnej reštaurácii, ktorú isto založí. 🍀

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      27. marec 2025, 08:42

      Isto by bol skvelý šéfkuchár. 😉

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať