3
31
Zemiakový prívarok s fašírkou

Zemiakový prívarok s fašírkou

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Zemiakový prívarok

  • 1 kg zemiakov
  • 2 bobkové listy Kania
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 a ½ l vody
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 2 lyžice octu
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 2 lyžice hladkej múky Belbake


Fašírky

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 2 lyžičky sušeného majoránu Kania
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
  • 1 vajce
  • 2 rožky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice strúhanky Belbake


Ešte budeme potrebovať

  • rastlinný olej Vita D´or na vyprážanie
  • strúhanka Belbake na obaľovanie

Potrebujeme

hrniec, sitko


POSTUP

Zemiakový prívarok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme ich do hrnca. Pridáme bobkové listy, pretlačené strúčiky cesnaku, zalejeme vodou, osolíme a okoreníme a varíme najskôr dopolomäkka, približne 10 minút. Prilejeme ocot, rozmiešanú a precedenú smotanu s hladkou múkou a trochou vody. Premiešame a necháme prevrieť.


Fašírky

Mleté bravčové mäso ochutíme majoránom, tymianom, sladkou mletou paprikou, soľou a korením. Pridáme vajce, 2 namočené rožky a pretlačené strúčiky cesnaku. Vytvarujeme fašírky.

Tip: Ak je zmes riedka, prisypeme strúhanku. 

Fašírky obalíme v strúhanke a vyprážame na miernom ohni dozlatista.


Servírovanie

Zemiakový prívarok podávame s fašírkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. február 2025, 15:37

    Ešte by bolo fajn pre začiatočníkov uviesť koľko %-tný má byť ocot.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      11. marec 2025, 16:33

      Dobrý deň, klasický ocot do varenia má 8%. 😼

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. január 2025, 07:48

    Ten Tvoj recept stojí leda tak za fajku močky......ešte si nebol na svete,keď nám chutilo aj osolené obyčajnou soľou a obyčajným slnečnicovým olejom.....to si videl v tej posranej Amerike?!?!?!

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      11. marec 2025, 11:22

      Keby ste chapali viac ako šteňa, všimli by ste si že soľ “Kania” je značka soli a nie špecialny druh. Ak potrebujete olej do receptu, kľudne si ho tam dajte. Nikto nevraví že to je zakázané, ale dá sa to povedať aj kľudne a ľudsky… lebo tento prístup ktorým píšete, ten sa dá vidieť v “tej posratej Amerike” 🗿

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        13. marec 2025, 15:39

        👍

        Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. február 2025, 11:07

      Nechápem čo sa vám na recepte nepáči?????náhodou fajn recept.

      Odpovedať
  • G
    Gabriela Sadovská
    11. január 2025, 11:47

    Viktora Nagya som zaregistrovala pred pár rokmi na yt. Veľmi šikovný mladý chalan. A teraz robí pre Lidl! Super! Verím, že ešte o ňom budeme počuť ako o šéfovi nejakej chýrnej reštaurácii, ktorú isto založí. 🍀

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať