Zemiakový prívarok s fašírkou
Suroviny
Zemiakový prívarok
- 1 kg zemiakov
- 2 bobkové listy Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 a ½ l vody
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 lyžice octu
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
Fašírky
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 2 lyžičky sušeného majoránu Kania
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- 1 vajce
- 2 rožky
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice strúhanky Belbake
Ešte budeme potrebovať
- rastlinný olej Vita D´or na vyprážanie
- strúhanka Belbake na obaľovanie
Potrebujeme
hrniec, sitko
POSTUP
Zemiakový prívarok
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme ich do hrnca. Pridáme bobkové listy, pretlačené strúčiky cesnaku, zalejeme vodou, osolíme a okoreníme a varíme najskôr dopolomäkka, približne 10 minút. Prilejeme ocot, rozmiešanú a precedenú smotanu s hladkou múkou a trochou vody. Premiešame a necháme prevrieť.
Fašírky
Mleté bravčové mäso ochutíme majoránom, tymianom, sladkou mletou paprikou, soľou a korením. Pridáme vajce, 2 namočené rožky a pretlačené strúčiky cesnaku. Vytvarujeme fašírky.
Tip: Ak je zmes riedka, prisypeme strúhanku.
Fašírky obalíme v strúhanke a vyprážame na miernom ohni dozlatista.
Servírovanie
Zemiakový prívarok podávame s fašírkami.