2
24
Morčacia roláda plnená tekvicou a mozzarellou

Morčacia roláda plnená tekvicou a mozzarellou

1 h 30 m
6 porcií
  • 850 g morčacích prsných rezňov v celku
  • 1/2 tekvice Hokkaido
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • 125 g mozzarelly Lovilio
  • 3 lyžice masla
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 900 g mrazených fazuľových strukov Chira
  • 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate

Potrebujeme

  • škrabku
  • papier na pečenie
  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso
  • alobal

Postup

Tekvicová plnka

Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a jadierka lyžicou vyberieme. Dužinu nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme asi hrsť natrhaného čerstvého tymianu. Zľahka rukami premiešame. Pečieme domäkka v rúre pri teplote 200 °C asi 20 minút. Upečenú tekvicu necháme vychladnúť.

Morčacia roláda

Morčacie prsia očistíme a rozrežeme, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý budeme plniť. Mäso cez fóliu naklepeme, aby malo v každej časti rovnakú hrúbku. Potom ho osolíme a okoreníme. Do stredu po dĺžke rozložíme upečené kúsky tekvice a natrhané kúsky mozzarelly. Mäso zrolujeme do tvaru rolády. Alobal vytrieme 1 lyžicou masla a roládu doňho dôkladne zabalíme (odporúčame použiť 2 vrstvy alobalu). Roládu preložíme na plech, do 1/3 podlejeme vodou a pečieme v rúre asi 45 minút pri teplote 200 °C.

Fazuľové struky

Na panvici rozohrejeme olivový olej s 2 lyžicami masla a pridáme cesnak nasekaný nadrobno. Orestujeme dozlatista. Pridáme rozmrazené a osušené fazuľové struky a krátko orestujeme. Na záver ochutíme najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Servírovanie

Na tanier naložíme fazuľové struky a navrch položíme na kolieska nakrájanú roládu. Pred podávaním môžeme pokvapkať olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. október 2014, 14:26

    Toto bol prvý recept ktorý som od Vás vyskúšala. Kedže som bola skeptická a veľmi tažko som sa do toho púšťala v obave že to pôjde do koša ale nakoniec som sa naštartovala lebo jedlo sa má pripravovať s radosťou a tomu zodpovedá potom aj celkový výsledok. Hokaido tekvicu som upiekla v rure a použila som čerstvý tymián a naozaj som ním nešetrila. Tekvica bolá výborná a musela som upiecť aj druhú polovicu:) K tekvici som pridala aj pár jadierok a boli naozaj že mnamkové:) Maso som naplnila a dala piect v alobale na pekáč s vodou a je to naozaj výborný spôsob prípravy jedla. Mäso sa výborne udusilo a bolo fajne mäkké. Fazulky boli dobre aj kombinácia s cesnakom bola výborná len mi tam ešte u nich niečo chýbalo nemala som petržlen tak možno to bolo tým. Celkovo recept hodnotím veľmi pozitívne chute sú v ňom dobre nakombinované a je to nielen dobrý ale aj zdravý recept. Po nás ostali len prázdne taniere :) Deti samozrejme ohrňali nosom nad fazuľou a urobila som k tomu ešte pre ne prílohu zemiakovú kašu. Dakujem za skvelý recept už sa teším kedy ho znovu urobím :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. október 2014, 20:10

    veru si to zdravé a chutné jedlo vyskúšam

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať