Morčacia roláda plnená tekvicou a mozzarellou
- 850 g morčacích prsných rezňov v celku
- 1/2 tekvice Hokkaido
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- 125 g mozzarelly Lovilio
- 3 lyžice masla
- 8 strúčikov cesnaku
- 900 g mrazených fazuľových strukov Chira
- 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- škrabku
- papier na pečenie
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- alobal
Postup
Tekvicová plnka
Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a jadierka lyžicou vyberieme. Dužinu nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme asi hrsť natrhaného čerstvého tymianu. Zľahka rukami premiešame. Pečieme domäkka v rúre pri teplote 200 °C asi 20 minút. Upečenú tekvicu necháme vychladnúť.
Morčacia roláda
Morčacie prsia očistíme a rozrežeme, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý budeme plniť. Mäso cez fóliu naklepeme, aby malo v každej časti rovnakú hrúbku. Potom ho osolíme a okoreníme. Do stredu po dĺžke rozložíme upečené kúsky tekvice a natrhané kúsky mozzarelly. Mäso zrolujeme do tvaru rolády. Alobal vytrieme 1 lyžicou masla a roládu doňho dôkladne zabalíme (odporúčame použiť 2 vrstvy alobalu). Roládu preložíme na plech, do 1/3 podlejeme vodou a pečieme v rúre asi 45 minút pri teplote 200 °C.
Fazuľové struky
Na panvici rozohrejeme olivový olej s 2 lyžicami masla a pridáme cesnak nasekaný nadrobno. Orestujeme dozlatista. Pridáme rozmrazené a osušené fazuľové struky a krátko orestujeme. Na záver ochutíme najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Servírovanie
Na tanier naložíme fazuľové struky a navrch položíme na kolieska nakrájanú roládu. Pred podávaním môžeme pokvapkať olivovým olejom.