Grilovaná feta
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 paprika
- 5 cherry paradajok
- 1 čili paprička
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- 400 g syra feta
- sušené oregano
- chlieb, naan alebo iné pečivo
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
Strúčiky cesnaku očistíme. Papriku zbavenú semienok nakrájame na nepravidelné kusy a paradajky prekrojíme na polovice. Čili papričku nasekáme nadrobno.
Tip: Ak obľubujeme pikantné jedlo, semienka ponecháme. V opačnom prípade ich odstránime a čili ešte raz dôkladne umyjeme.
Rúru nastavíme na grilovací režim a rozohrejeme na 230° C. Menšiu zapekaciu misu pokvapkáme olivovým olejom. Potom pridáme cesnak nakrájaný na hrubšie plátky a papriku. Paradajky poukladáme rezom nadol (2 polovice si odložíme na neskôr). Ochutíme čiernym korením. Zeleninu jemne pritlačíme plátkami fety. Na vrch pridáme ešte čili papričku a prstami roztlačené zvyšné paradajky. Dochutíme čiernym korením, oreganom a olivovým olejom. Pečieme v rúre nastavenej na grilovací režim pri 230 °C, približne 20 – 25 minút, v hornej časti rúry.
Servírovanie
Podávame ihneď po dopečení. Jedlo môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom a servírovať s pečivom či olivami.