0
26
Grilovaná feta

Grilovaná feta

30 min
3 porcie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paprika
  • 5 cherry paradajok
  • 1 čili paprička
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • 400 g syra feta
  • sušené oregano
  • chlieb, naan alebo iné pečivo

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu

 

Strúčiky cesnaku očistíme. Papriku zbavenú semienok nakrájame na nepravidelné kusy a paradajky prekrojíme na polovice. Čili papričku nasekáme nadrobno.

 

Tip: Ak obľubujeme pikantné jedlo, semienka ponecháme. V opačnom prípade ich odstránime a čili ešte raz dôkladne umyjeme.

 

Rúru nastavíme na grilovací režim a rozohrejeme na 230° C. Menšiu zapekaciu misu pokvapkáme olivovým olejom. Potom pridáme cesnak nakrájaný na hrubšie plátky a papriku. Paradajky poukladáme rezom nadol (2 polovice si odložíme na neskôr). Ochutíme čiernym korením. Zeleninu jemne pritlačíme plátkami fety. Na vrch pridáme ešte čili papričku a prstami roztlačené zvyšné paradajky. Dochutíme čiernym korením, oreganom a olivovým olejom. Pečieme v rúre nastavenej na grilovací režim pri 230 °C, približne 20 – 25 minút, v hornej časti rúry.

 

Servírovanie

Podávame ihneď po dopečení. Jedlo môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom a servírovať s pečivom či olivami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať