
Cestoviny s fetou z jedného pekáča
Suroviny
- 250 g penne cestovín Combino
- 250 g cherry paradajok
- 400 g čerstvého špenátu
- 1 lyžička soli Kania
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia Kania
- 200 g syra feta Milbona
- 1 lyžica medu
Ešte budeme potrebovať
- 100 ml vody z cestovín
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g čerstvého špenátu
Potrebujeme
hlbší plech
POSTUP
Do osolenej, vriacej vody pridáme cestoviny a varíme podľa návodu na obale. V hlbšom pekáči zmiešame cherry paradajky, mladý špenát, soľ, olivový olej a mleté čierne korenie. Do stredu vložíme fetu, ktorú polejeme medom a olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút. Po upečení vidličkou roztlačíme všetky ingrediencie a zmiešame do jednotnej omáčky, do ktorej pridáme vodu z cestovín a pretlačené strúčiky cesnaku. Nakoniec vmiešame scedené cestoviny a 100 g čerstvého špenátu.