Grilovaná francúzska bageta so šampiňónmi
- 1 francúzska bageta
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 300 g šampiňónov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 ml svetlého piva Argus
- 100 g syra grana padano Lovilio
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu
Postup
Bagetu nakrájame na kolieska. Opečieme ich bez pridania oleja na rozpálenej grilovacej panvici z oboch strán dozlatista a odložíme stranou.
Na druhej panvici rozohrejeme malé množstvo olivového oleja. Pridáme cibuľu a cesnak nakrájané na tenké plátky a restujeme asi 1 minútu. Potom pridáme umyté a osušené šampiňóny nakrájané na tenšie plátky a ešte chvíľu spolu restujeme. Ochutíme soľou a čiernym korením. Prilejeme pivo a varíme, kým sa tekutina neodparí. Stiahneme z ohňa a necháme trochu vychladnúť.
Na každé koliesko bagety navrstvíme približne 1 lyžicu restovaných šampiňónov s cibuľou a cesnakom. Pred servírovaním posypeme hoblinkami syra grana padano.
FRANCÚZSKA BAGETA
Chrumkavá kôrka a bohatá striedka - potešenie vo francúzskom štýle.