Grilovaná krkovička s kozím syrom a paradajkovým šalátom
Grilovaná krkovička
- 1 kg bravčovej krkovičky vcelku
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- čerstvý rozmarín
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 200 g kozieho syra Chene d´Argent
- 100 ml vlažnej vody
Paradajkový šalát
- 1 hrsť mandlí Alesto
- 2 červené cibule
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 600 g cherry paradajok (mix červených a žltých)
- 50 g zelených olív bez kôstky Baresa
- 50 g čiernych olív bez kôstky Baresa
- 2 hrste mladého špenátu
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1 citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- potravinársku fóliu
- tĺčik na mäso
- grilovaciu panvicu
- alobal
Grilovaná krkovička
Očistenú krkovičku nakrájame na plátky, prikryjeme fóliou a zľahka naklepeme. Blany prekrojíme nožom, aby sa mäso počas restovania nesťahovalo. Ochutíme soľou, čiernym korením, najemno nasekaným rozmarínom a cesnakom nakrájaným na plátky. Pokvapkáme olivovým olejom a rukami pritlačíme. Mäso sprudka orestujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Tesne pred dokončením položíme na mäso kozí syr a podlejeme trochou vody. Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme aspoň 3 minúty odpočinúť.
Paradajkový šalát
Na suchej panvici orestujeme mandle. Medzitým cibuľu nakrájame na prúžky a preložíme do misy. Osolíme a okoreníme. Pridáme cherry paradajky nakrájané na 1/2 alebo na 1/4, olivy a špenát na menšie kúsky. Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Pridáme orestované nasekané mandle a zľahka premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu krkovičky, ktorú ešte prelejeme výpekom. Podávame s paradajkovým šalátom.