
20 – minútový losos so špargľou
Suroviny
- 500 g zelenej špargle
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 2 filety jemne zaúdeného lososa
- ⅔ lyžičky soli Kania
- ½ lyžičky čierneho mletého korenia Kania
- ⅔ limetky
- 2 vetvičky rozmarínu
Maslovo − limetková omáčka
- 100 g masla Pilos
- 4 strúčiky cesnaku
- kôra a šťava z limetky
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- štipka soli Kania
Potrebujeme
alobal, plech na pečenie
POSTUP
Zo špargle odrežeme drevnaté konce. Alobal polejeme olivovým olejom, na ktorý uložíme lososa a po stranách špargľu. Osolíme, okoreníme, pridáme 1/3 limetky a vetvičku rozmarínu. Uzavrieme z každej strany, opakujeme aj s druhou taštičkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 18 minút.
Omáčka
V hrnci roztopíme maslo, pridáme roztlačené strúčiky cesnaku a zahrievame 3 minúty. Prihodíme nastrúhanú kôru z limetky, hrsť petržlenovej vňate, šťavu z limetky a štipku soli. Zahrievame ďalšie 3 minúty.
Servírovanie
Lososa so špargľou podávame preliateho maslovo-limetkovou omáčkou.