3
43
Restované bravčové karé s bylinkami a prosciuttom

Restované bravčové karé s bylinkami a prosciuttom

45 min
4 porcie
  • 8 plátkov bravčového karé
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 citrón
  • olivový olej Primadonna
  • 1 hrsť čerstvých byliniek (bazalka, tymian, pažítka, rozmarín)
  • 8 plátkov prosciutta Italiano Salumeo
  • 150 g masla
  • 1 kg zemiakov
  • 50 g syra grana padano Lovilio

Potrebujeme

  • grilovaciu panvicu
  • šľahací mixér
  • strúhadlo

Postup

Restované bravčové karé

Umyté a osušené plátky bravčového karé narežeme na okraji na 2 miestach. Preložíme na tanier, okoreníme, osolíme a pridáme nastrúhanú kôru z jedného citróna. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nadrobno nasekanými bylinkami - bazalkou, tymianom, pažítkou a rozmarínom, ktorý sme zbavili stonky. Bylinky s olejom natrieme na mäso a necháme chvíľu marinovať.

Plátky bravčového karé orestujeme na grilovacej panvici na troche olivového oleja 2 - 3 minúty z každej strany. Po chvíli pridáme na panvicu k masu plátky prosciutta. Keď je mäso orestovane dozlatista, pridáme 50 g masla, šťavu z celého citróna a stiahneme z ohňa.

Zemiakové pyré so syrom grana padano

Umyté a očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky a varíme pod pokrievkou v osolenej vode domäkka. Medzitým si v menšej panvici rozpustíme 100 g masla v 50 ml olivového oleja. V šľahacom mixéri rozmixujeme scedené uvarené zemiaky, rozpustené maslo s olivovým olejom a nastrúhaný syr grana padano na hladkú kašu.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme porciu zemiakového pyré, 2 bravčové plátky s bylinkami a 2 orestované plátky prosciutta. Prelejeme výpekom a zemiakové pyré posypeme nastrúhaným syrom grana padano. Jedlo na záver ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    08. november 2016, 17:48

    ja som z byliniek mala čerstvú len pažítku, ostatné sušené, ale i tak to bolo výborné, zaujímavé jedlo a vďaka citrónovej šťave jemne kyslasté a osviežujúce. Kuchyňa Lidla má TOP recepty, palec hore!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. júl 2016, 21:07

    skusim tam dat pomaranc lebo citron nemam tak som zvedav ze co bude s toho

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. október 2015, 21:29

    Skvelá chuť, všetky ingrediencie sa prepojili . Rýchlo pripravená večera.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať