Restované bravčové karé s bylinkami a prosciuttom
- 8 plátkov bravčového karé
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 citrón
- olivový olej Primadonna
- 1 hrsť čerstvých byliniek (bazalka, tymian, pažítka, rozmarín)
- 8 plátkov prosciutta Italiano Salumeo
- 150 g masla
- 1 kg zemiakov
- 50 g syra grana padano Lovilio
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu
- šľahací mixér
- strúhadlo
Postup
Restované bravčové karé
Umyté a osušené plátky bravčového karé narežeme na okraji na 2 miestach. Preložíme na tanier, okoreníme, osolíme a pridáme nastrúhanú kôru z jedného citróna. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nadrobno nasekanými bylinkami - bazalkou, tymianom, pažítkou a rozmarínom, ktorý sme zbavili stonky. Bylinky s olejom natrieme na mäso a necháme chvíľu marinovať.
Plátky bravčového karé orestujeme na grilovacej panvici na troche olivového oleja 2 - 3 minúty z každej strany. Po chvíli pridáme na panvicu k masu plátky prosciutta. Keď je mäso orestovane dozlatista, pridáme 50 g masla, šťavu z celého citróna a stiahneme z ohňa.
Zemiakové pyré so syrom grana padano
Umyté a očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky a varíme pod pokrievkou v osolenej vode domäkka. Medzitým si v menšej panvici rozpustíme 100 g masla v 50 ml olivového oleja. V šľahacom mixéri rozmixujeme scedené uvarené zemiaky, rozpustené maslo s olivovým olejom a nastrúhaný syr grana padano na hladkú kašu.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme porciu zemiakového pyré, 2 bravčové plátky s bylinkami a 2 orestované plátky prosciutta. Prelejeme výpekom a zemiakové pyré posypeme nastrúhaným syrom grana padano. Jedlo na záver ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.