Tortilla s morčacím mäsom
Chrumkavé morčacie mäso
- 300 g morčacích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 2 vajíčka
- 2 hrste kukuričných lupienkov Crownfield
- rastlinný olej Promienna
Jogurtový dresing
- 100 g gréckeho bieleho jogurtu Eridanous
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- citrónová šťava
Ešte budeme potrebovať
- 1 paradajku
- 1 hrsť mladého špenátu
- 4 tortilla placky Crusti Croc
POSTUP
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- 2 panvice
- kuchynské utierky
Chrumkavé morčacie mäso
Morčacie prsia nakrájame na tenšie rezne. Potom ich prikryjeme potravinovou fóliou a zľahka naklepeme. Ochutíme soľou a korením. Morčacie prsia obalíme najskôr v miske s hladkou múkou, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v rozdrvených kukuričných lupienkoch. Opekáme dozlatista z každej strany približne 3 minúty na panvici s rozohriatym olejom.
Opečené mäso preložíme na tanier s papierovou utierkou, aby sme ho zbavili prebytočného tuku. Necháme trochu vychladnúť a potom opatrne nakrájame na menšie kúsky.
Jogurtový dresing
K jogurtu pridáme nadrobno nasekanú bazalku, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Premiešame a necháme chvíľu odstáť, aby sa všetky chute spojili.
Tortilly
Medzitým umyjeme a osušíme zeleninu. Paradajku nakrájame na tenké plátky a tortilly krátko opečieme na rozohriatej panvici bez použitia tuku. Opečené tortilly zľahka potrieme jogurtovým dresingom, naň poukladáme špenátové lístky, plátky paradajky, nakrájané kúsky chrumkavých morčacích pŕs a zvinieme.