Grilovaná treska so zeleninovým soté
Grilovacia sezóna je tu! Marcelovi pomáha aj food blogerka Radka Ágoštonová, ktorú na Instagrame nájdete pod menom radk.a. Spoločne pripravia vynikajúci recept na grilovanú tresku so zeleninovým soté.
Suroviny
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 150 g cherry paradajok
- 250 g filety z tresky tmavej
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 200 g fazuľových strukov
- 100 g mrazeného hrášku Freshona
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 2 lyžice masla Pilos
- šťava z 1 citróna
Potrebujeme
- panvicu, gril
POSTUP
Lahôdkovú cibuľku a cesnak nakrájame nadrobno.
Na rozohriatej panvici s olejom orestujeme cibuľku s cesnakom. Pridáme cherry paradajky prekrojené na štvrtinky. Ochutíme soľou a korením, premiešame, prihodíme prekrojené fazuľové struky a hrášok. Pridáme 2 lyžice masla a chvíľu povaríme. Na záver prihodíme nasekané bylinky (mätu, bazalku a petržlenovú vňať) a šťavu z ½ citróna.
Umytú a osušenú rybu, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a opečieme na grile dozlatohneda. Pred koncom pokvapkáme šťavou z ½ citróna.
Servírovanie
Tresku servírujeme s porciou zeleninového soté, pokvapkáme olejom a ozdobíme čerstvými bylinkami.