4
47
Grilované morčacie prsia so šalátom s kozím syrom

Grilované morčacie prsia so šalátom s kozím syrom

20 min
4 porcie
  • 800 g morčacích pŕs v celku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • olivový olej Luccese
  • 250 g hrozna (biele a ružové)
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
  • 1 lyžica medu Confeira
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu Acentino
  • 1 hrsť mix orechov Alesto Fine
  • 2 hrste poľného šalátu
  • 300 g kozieho syra Chene d´argent

Postup

Mäso

Morčacie prsia očistíme, opláchneme, dôkladne osušíme a nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme a okoreníme. Na mäso pridáme niekoľko lístkov čerstvého tymianu a pokvapkáme olivovým olejom, ktorý rozotrieme po oboch stranách. Morčacie prsia poukladáme na rošt grilu a súčasne pridáme grilovať aj strapce hrozna. Grilujeme asi 5 minút z každej strany do zlatohneda.

Vinaigrette

V miske dôkladne vymiešame horčicu, med, biely vínny ocot a približne 100 ml olivového oleja, aby sa všetky suroviny dôkladne spojili.

Šalát

Hrsť orechov opečieme na suchej panvici. V miske zľahka zmiešame umytý a osušený poľný šalát, mix orechov nasekaných nahrubo a kúsky kozieho syra. Opečené bobule hrozna prekrojíme na polovice a pridáme do šalátu.

Servírovanie

Na tanier naložíme šalát, pridáme grilované morčacie prsia a prelejeme vinaigrettom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať