Grilované morčacie prsia so šalátom s kozím syrom
- 800 g morčacích pŕs v celku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- olivový olej Luccese
- 250 g hrozna (biele a ružové)
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- 1 lyžica medu Confeira
- 2 lyžice bieleho vínneho octu Acentino
- 1 hrsť mix orechov Alesto Fine
- 2 hrste poľného šalátu
- 300 g kozieho syra Chene d´argent
Postup
Mäso
Morčacie prsia očistíme, opláchneme, dôkladne osušíme a nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme a okoreníme. Na mäso pridáme niekoľko lístkov čerstvého tymianu a pokvapkáme olivovým olejom, ktorý rozotrieme po oboch stranách. Morčacie prsia poukladáme na rošt grilu a súčasne pridáme grilovať aj strapce hrozna. Grilujeme asi 5 minút z každej strany do zlatohneda.
Vinaigrette
V miske dôkladne vymiešame horčicu, med, biely vínny ocot a približne 100 ml olivového oleja, aby sa všetky suroviny dôkladne spojili.
Šalát
Hrsť orechov opečieme na suchej panvici. V miske zľahka zmiešame umytý a osušený poľný šalát, mix orechov nasekaných nahrubo a kúsky kozieho syra. Opečené bobule hrozna prekrojíme na polovice a pridáme do šalátu.
Servírovanie
Na tanier naložíme šalát, pridáme grilované morčacie prsia a prelejeme vinaigrettom.