Grilované bravčové karé s medom a ázijskou zeleninou
- 800 g bravčového karé
- 3 lyžice medu Confeira
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Biotrend
- 4 stopky stopkového zeleru
- 2 mrkvy
- 1 cuketa
- 10 šampiňónov
- kúsok čerstvého zázvoru
- 4 lyžice sójovej omáčky Mikado
- 4 lyžice suchého bieleho vína Pinot Grigio
- trochu oravskej slaniny Dulano na potretie grilu
- lístky čerstvej bazalky na ozdobenie
Potrebujeme
- alobal
- pekáč
Postup
Marináda
Pekáč si položíme na rošt mimo rozpáleného uhlia. Do pekáča nalejeme med, pridáme lístky čerstvého rozmarínu, trochu čierneho mletého korenia a asi 2 lyžice olivového oleja. Necháme krátko prevrieť.
Mäso
Plátky mäsa z oboch osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Kúskom oravskej slaniny potrieme grilovací rošt a mäso na ňom sprudka z oboch strán opečieme. Potom mäso preložíme do pekáča s marinádou a necháme na grile asi 3 minúty marinovať.
Zelenina
Stopkový zeler, mrkvu a cuketu nakrájame zošikma na plátky, šampiňóny na štvrtinky. Zeleninu položíme dostredu na kus alobalu, posypeme na kocky nakrájaným zázvorom a ochutíme sójovou omáčkou, bielym vínom, morskou soľou a čiernym mletým korením. Alobal dôkladne uzatvoríme a položíme na rozpálený gril k mäsu. Zelenina je hotová, keď sa balíček z alobalu nafúkne na maximálny možný objem.
Servírovanie
Na tanier naložíme grilovanú zeleninu, na ňu poukladáme grilované mäso a polejeme zvyšnou marinádou. Ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.