0
3
Grilovaná pražma s nektárinkami a hubami

Grilovaná pražma s nektárinkami a hubami

40 min
2 porcie
  • 2 pražmy
  • soľ Belbake
  • mleté čierne korenie Kania
  • 2 citróny
  • čerstvý rozmarín
  • olivový olej Primadonna
  • 3 lyžice masla
  • 100 g húb šitake
  • 100 g hlivy ustricovej
  • 2 nektárinky alebo broskyne
  • 1 hrsť vlašských orechov Alesto
  • 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
  • čerstvý tymian
  • 1 hrsť rukoly

POSTUP

POTREBUJEME

  • grilovaciu panvicu

 

Umyté a osušené ryby z oboch strán osolíme a okoreníme. Mesiačik citróna spolu s niekoľkými vetvičkami rozmarínu vložíme do vnútra oboch rýb. Grilujeme na rozpálenej grilovacej panvici s olivovým olejom z každej strany asi 5 minút. Tesne pred dokončením na obe ryby položíme lyžicu masla a dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 10 minút. Upečené pražmy ešte pokvapkáme šťavou z 1 citróna.

Očistené huby prekrojíme na menšie kúsky a na panvici s olivovým olejom sprudka restujeme. Ochutíme soľou a čiernym korením. Postupne na panvicu pridávame nektárinky nakrájané na mesiačiky, vlašské orechy, čierne olivy, lyžicu masla a tymian. Premiešame a restujeme dozlatista. Na záver pokvapkáme šťavou z ½ citróna, stiahneme z ohňa a primiešame rukolu.

 

Servírovanie

Pražmu podávame s restovanými nektárinkami, hubami a rukolou. Jedlo ešte pokvapkáme olivovým olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať