Grilovaná pražma s nektárinkami a hubami
- 2 pražmy
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- 2 citróny
- čerstvý rozmarín
- olivový olej Primadonna
- 3 lyžice masla
- 100 g húb šitake
- 100 g hlivy ustricovej
- 2 nektárinky alebo broskyne
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
- čerstvý tymian
- 1 hrsť rukoly
POSTUP
POTREBUJEME
- grilovaciu panvicu
Umyté a osušené ryby z oboch strán osolíme a okoreníme. Mesiačik citróna spolu s niekoľkými vetvičkami rozmarínu vložíme do vnútra oboch rýb. Grilujeme na rozpálenej grilovacej panvici s olivovým olejom z každej strany asi 5 minút. Tesne pred dokončením na obe ryby položíme lyžicu masla a dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 10 minút. Upečené pražmy ešte pokvapkáme šťavou z 1 citróna.
Očistené huby prekrojíme na menšie kúsky a na panvici s olivovým olejom sprudka restujeme. Ochutíme soľou a čiernym korením. Postupne na panvicu pridávame nektárinky nakrájané na mesiačiky, vlašské orechy, čierne olivy, lyžicu masla a tymian. Premiešame a restujeme dozlatista. Na záver pokvapkáme šťavou z ½ citróna, stiahneme z ohňa a primiešame rukolu.
Servírovanie
Pražmu podávame s restovanými nektárinkami, hubami a rukolou. Jedlo ešte pokvapkáme olivovým olejom.