Rýchly obed z jedného hrnca
Suroviny
- 2 lyžičky mletej červenej papriky Kania
- 2 lyžičky provensálskeho korenia Kania
- 2 lyžičky soli Kania
- 5 lyžíc repkového oleja Vita D´or
- 500 g kuracích pŕs
- 2 biele cibule
- 250 g ryže Basmati Golden Sun
- 400 g krájaných paradajok z konzervy Freshona
- 400 ml kokosového mlieka z konzervy Freshona
- 100 g cherry paradajok
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 200 ml bieleho suchého vína
- 1 hrsť strúhaného parmezánu Lovilio
Potrebujeme
- hrniec s väčším dnom
POSTUP
Na marinádu v miske zmiešame mletú papriku, provensálske korenie, 1 lyžičku soli a 3 lyžice oleja. Kuracie prsia obalíme v marináde, orestujeme z oboch strán a preložíme na tanier.
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme ryžu a premiešame. Ďalej prihodíme paradajky z konzervy, kokosové mlieko, prekrojené cherry paradajky, trstinový cukor, 1 lyžičku soli a víno. Premiešame a do hrnca opäť vložíme orestované kuracie prsia. Varíme ďalších cca 20 – 25 minút. Nakoniec prisypeme parmezán a opäť premiešame.
Servírovanie
Porciu ryže servírujeme s prekrojenými kúskami kuracích pŕs posypané strúhaným parmezánom.