Teľací steak so slaninou a s hubami
Suroviny
Teľacie steaky
- 50 g údenej slaniny Pikok
- 1 hrsť húb (biele a hnedé šampiňóny, kuriatka, hliva)
- olivový olej Primadonna
- 2 teľacie steaky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymian
- 2 lyžice masla Pilos
- šťava z ½ citróna
- 20 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
Šalát
- ½ fenikla
- šťava z ½ citróna
- 1 hrsť šalátu mix
- 50 g sušených paradajok Italiamo
Potrebujeme
alobal, škrabku
POSTUP
Teľacie steaky
Slaninu a huby nakrájame na menšie kocky. Na rozohriatu panvicu s olejom položíme steaky, ochutíme soľou a korením, pridáme slaninu a spolu opekáme. Mäso kontrolujeme a pravidelne obraciame. Pridáme pripravené huby, cesnak nakrájaný na plátky a nasekaný čerstvý tymian. Premiešame a restujeme dozlatista. Pred dopečením pridáme na panvicu maslo, ešte raz osolíme a okoreníme, premiešame a dopekáme, kým sa maslo roztopí. Odstavíme z plameňa a pokvapkáme citrónovou šťavou. Panvicu s mäsom prikryjeme alobalom a necháme ešte chvíľu postáť.
Šalát
Umytý a osušený fenikel nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zmiešame ho s listovým šalátom a nakrájanými sušenými paradajkami. Dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
Servírovanie
Teľacie steaky s hubami a slaninou posypeme hoblinkami parmezánu a podávame so šalátom z mladých listov, feniklu a sušených paradajok.