Grilovaný baklažán plnený mletým mäsom
- 600 g mletého mäsa mix
- 100 g červenej fazule Cornfarm (namočenej cez noc)
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 400 g lúpaných krájaných paradajok Freshona
- sušené oregano Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 štipľavá paprička
- 2 baklažány
- 200 g syra cheddar Valley Spire
Potrebujeme
- sitko
- grilovaciu panvicu
- zapekaciu misu
Postup
Napučanú červenú fazuľu scedíme, preložíme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme domäkka podľa návodu na obale. Potom scedíme a necháme odkvapkať.
V hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekané 2 strúčiky cesnaku a ½ cibule. Prilejeme paradajky z konzervy, ochutíme oreganom, soľou a korením. Omáčku varíme na miernom plameni približne 30 minút.
V miske zmiešame mleté mäso s nadrobno nakrájaným zvyšným cesnakom a cibuľou. Pridáme oregano, soľ, korenie, fazuľu a nadrobno nasekanú štipľavú papričku. Dôkladne premiešame.
Z umytých a osušených baklažánov odrežeme konce a nakrájame ich po dĺžke na asi 0,5 cm široké plátky. Plátky baklažánu opečieme na rozpálenej grilovacej panvici bez použitia tuku z oboch strán do zlatohneda. Potom ich osolíme a okoreníme. Na každý plátok baklažánu položíme kopcovitú lyžicu mäsovo-fazuľovej zmesi a zvinieme. Závitky preložíme do zapekacej formy a prelejeme paradajkovou omáčkou. Posypeme nastrúhaným syrom cheddar a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 35 – 40 minút.
Servírovanie:
Grilovaný baklažán odporúčame servírovať s pečenými alebo roztlačenými zemiakmi.