0
3
Losos so špargľovo-paradajkovou salsou

Losos so špargľovo-paradajkovou salsou

30 min
2 porcie

Zapekaný baklažán

  • 1 baklažán
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • čerstvý tymian

 

Špargľovo-paradajková salsa

  • 150 g cherry paradajok
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 1 hrsť čerstvých byliniek (mäta, petržlenová vňať)
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 10 zelených šparglí
  • šťava z ½ citróna

 

Losos

  • 2 filety z lososa
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • šťava z ½ citróna

POSTUP

POTREBUJEME

  • kuchynské papierové utierky
  • strúhadlo
  • zapekaciu misu alebo plech
  • sitko

 

Zapekaný baklažán

Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, preložíme na tanier vystlaný utierkou, dôkladne osolíme, prikryjeme druhou utierkou a necháme vypotiť aspoň 10 minút. 

Tip: Soľ vytiahne z baklažánu horkosť

Potom baklažán osušíme utierkou a zľahka opečieme na rozohriatej panvici z obidvoch strán. Plátky preložíme do zapekacej misy alebo na plech, posypeme strúhaným parmezánom a tymianom. Necháme 3 minúty zapiecť v rúre nastavenej na funkciu gril a vyhriatej na 220 °C.

 

Špargľovo-paradajková salsa

V miske zmiešame paradajky nakrájané na menšie kúsky, cibuľky na drobno, bylinky na jemno, väčšie množstvo oleja, soľ a korenie. Mladú špargľu v osolenej vriacej vode krátko oblanšírujeme – povaríme asi 2 minúty, aby trochu zmäkla.

Tip: Ak máme väčšie kusy špargle, tak ich očistíme škrabkou do 2/3 dĺžky (hlavičky nešúpeme) a na chvíľu ponoríme do studenej vody.

Potom ju precedíme, schladíme prúdom tečúcej studenej vody, nakrájame na menšie kúsky (hlavičky necháme celé) a pridáme do misky. Podľa potreby môžeme priliať olej. Ochutíme citrónovou šťavou a premiešame. 

 

Losos

Očistené filety na strane bez kože osolíme a okoreníme. Restujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom najprv na strane s kožou, potom ich otočíme a opečieme do zlatista. Tesne pred dokončením pokvapkáme citrónovou šťavou, stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.

 

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu zapekaného baklažánu a filetu lososa. Prelejeme špargľovo-paradajkovou salsou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info