Grilovaný šalát s baklažánom a paradajkami
- 2 stredne veľké baklažány
- 2 lyžice olivového oleja Luccese
- 2 strúčiky cesnaku
- šťava z 1/2 citróna
- 200 g cherry paradajok
- 100 g Balkánskeho syra Pilos
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čerstvá bazalka
- čerstvá mäta
Postup
Baklažán nakrájame na 0,5 cm kolieska. Každé koliesko potrieme olivovým olejom a opečieme na grilovacej panvici do zlatohneda (asi 2-3 minúty z každej strany). Baklažán preložíme do misy.
Cesnak nasekáme nadrobno. Na obyčajnej panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a krátko cesnak osmažíme. Pridáme šťavu z ½ citróna a premiešame. Hotovou omáčkou polejeme baklažán.
Cherry paradajky nakrájame na štvrtinky a syr rozdrobíme na kúsky. Obe suroviny pridáme do misy s baklažánom. Ochutíme soľou, nadrobno nasekanými bylinkami a zľahka premiešame.