0
5
Šalát s malinami a citrónovým vinaigrettom

Šalát s malinami a citrónovým vinaigrettom

25 min
4 porcie
  • 4 lyžice olivového oleja Primadonna
  • šťava a kôra z ½ citróna
  • 1 lyžička dijonskej horčice Duc De Coeur
  • 2 lyžičky medu Confeira
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 1 hrsť čerstvej medovky
  • 1,5 kg zemiakov
  • 300 g hladkej múky Belbake
  • 2 vajcia
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 250 g listového alebo miešaného šalátu
  • 125 g malín

Potrebujeme

  • lis na zemiaky alebo jemné strúhadlo
  • sitko
  • väčší hrniec s pokrievkou

Citrónový vinaigrette

V miske zmiešame olivový olej, nastrúhanú kôru z 1/2 citróna, 1 – 2 lyžice citrónovej šťavy, horčicu, med, soľ a čierne korenie. Pridáme lístky bazalky a medovky.

Domáce gnocchi

Dôkladne umyté neošúpané zemiaky varíme v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme trochu vychladnúť. Potom ich ošúpeme a prepasírujeme. Pridáme k nim múku, celé vajcia a štipku soli. Na doske vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na približne rovnako veľké časti. Z každej časti vytvarujeme rukami valček hrubý približne 2 cm. Z valčekov krájame gnocchi (dlhé asi 3 cm). Varíme ich vo vriacej osolenej vode približne 5 minút.

Uvarené gnocchi opražíme na horúcom masle zo všetkých strán približne 4-5 minút. Dochutíme soľou a čiernym korením.

Šalát s malinami a citrónovým vinaigrettom

Šalát umyjeme, osušíme, natrháme na menšie kúsky. Prelejeme vinaigrettom a zľahka premiešame. Na záver poukladáme na šalát opražené gnocchi a umyté, osušené maliny.

Tip: Video ako pripraviť domáce gnocchi podľa Marcela Ihnačáka nájdete tu: https://kuchynalidla.sk/product/domace-gnocchi-s-lososom-a-hraskom