Šalát s malinami a citrónovým vinaigrettom
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- šťava a kôra z ½ citróna
- 1 lyžička dijonskej horčice Duc De Coeur
- 2 lyžičky medu Confeira
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 hrsť čerstvej medovky
- 1,5 kg zemiakov
- 300 g hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 lyžica masla Pilos
- 250 g listového alebo miešaného šalátu
- 125 g malín
Potrebujeme
- lis na zemiaky alebo jemné strúhadlo
- sitko
- väčší hrniec s pokrievkou
Citrónový vinaigrette
V miske zmiešame olivový olej, nastrúhanú kôru z 1/2 citróna, 1 – 2 lyžice citrónovej šťavy, horčicu, med, soľ a čierne korenie. Pridáme lístky bazalky a medovky.
Domáce gnocchi
Dôkladne umyté neošúpané zemiaky varíme v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme trochu vychladnúť. Potom ich ošúpeme a prepasírujeme. Pridáme k nim múku, celé vajcia a štipku soli. Na doske vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na približne rovnako veľké časti. Z každej časti vytvarujeme rukami valček hrubý približne 2 cm. Z valčekov krájame gnocchi (dlhé asi 3 cm). Varíme ich vo vriacej osolenej vode približne 5 minút.
Uvarené gnocchi opražíme na horúcom masle zo všetkých strán približne 4-5 minút. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Šalát s malinami a citrónovým vinaigrettom
Šalát umyjeme, osušíme, natrháme na menšie kúsky. Prelejeme vinaigrettom a zľahka premiešame. Na záver poukladáme na šalát opražené gnocchi a umyté, osušené maliny.
Tip: Video ako pripraviť domáce gnocchi podľa Marcela Ihnačáka nájdete tu: https://kuchynalidla.sk/product/domace-gnocchi-s-lososom-a-hraskom