2
20
Grilovaný steak s bylinkami a zeleninou v cestíčku

Grilovaný steak s bylinkami a zeleninou v cestíčku

1 h 10 m
4 porcie
  • 4 steaky z hovädzej sviečkovice Deluxe
  • 1/2 balenia celého čierneho korenia Mikado
  • 100 ml liehoviny Goldbrand Alliance
  • olivový olej Primadonna
  • 3 lyžice masla
  • 50 g cibule
  • 3 šampiňóny
  • 100 g červenej papriky
  • 200 ml silného hydinového alebo hovädzieho vývaru
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g hladkej múky Castello
  • 50 g zemiakového škrobu Castello
  • 1/2 balenia kypriaceho prášku do pečiva (asi 13 g)
  • 2 vajcia
  • 200 ml vody
  • 400 g zeleniny (napr. brokolica, cuketa, lahôdková cibuľka)
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu
  • 500 ml rastlinného oleja Promienna
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 1 strúčik cesnaku

Potrebujeme

  • tyčový mixér
  • sitko
  • metličku na šľahanie
  • grilovaciu panvicu
  • alobal

Postup

Omáčka s čiernym korením

Guľôčky čierneho korenia vopred namočíme do 60 ml brandy. Vo vyššom hrnci na troche olivového oleja a 1 lyžici masla orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme šampiňóny a papriku nakrájané nadrobno. Korenie scedíme a pridáme do omáčky. Zmes podlejeme vývarom a varíme asi 15 minút. Potom prilejeme smotanu a krátko povaríme. Omáčku na záver rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Pred podávaním prilejeme do omáčky asi 40 ml koňaku, osolíme a okoreníme.

Zelenina v cestíčku

V mise zmiešame múku so zemiakovým škrobom a kypriacim práškom. Pridáme vajce a vodu (môžeme nahradiť aj bielym vínom) a dôkladne metličkou rozmiešame, aby vzniklo hladké cestíčko. Zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a obalíme v pripravenom cestíčku. Vypražíme dozlatista v rozpálenom rastlinnom oleji na miernom plameni.

Grilované steaky

Steaky tesne pred grilovaním osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Potom opečieme na grilovacej panvici z oboch strán.

Na druhej panvici rozpustíme 2 lyžice masla, pridáme lístky čerstvého tymianu, rozmarínu a roztlačený strúčik cesnaku. Orestované steaky preložíme na panvicu k bylinkám, odstavíme z plameňa, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.

Servírovanie

Grilovaný steak podávame so zeleninou v cestíčku ozdobený vetvičkou rozmarínu. Omáčku podávame samostatne v miske.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať